VÉGEZZ TÖKÉLETES MUNKÁT

VÉGEZZ TÖKÉLETES MUNKÁT

VÉGEZZ TÖKÉLETES MUNKÁT

VÉGEZZ TÖKÉLETES MUNKÁT bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
3 Flares Filament.io 3 Flares ×

Az értesítés után, mi szerint tiéd az állás, még egyáltalán nem dőlhetsz hátra. A legtöbb munkáltató 3, vagy 6 hónapos próbaidőre veszi fel az új munkaerőt. Ez alatt az idő alatt indoklás nélkül bármikor felmondhatja a munkaviszonyt. Ez nem kis idő, főleg ha arra gondolunk, hogy nem csak a rátermettségedet kell bizonyítanod, egyre jobbá és jobbá kell válnod, hogy lássák rajtad a fejlődést. Mert az első napok bizonytalansága az első napokban elfogadható. De minden cégnél azt szeretik, ha az új munkaerő a lehető legrövidebb időn belül beletanul a feladatába és képes önálló, hatékony és tökéletes munkát végezni.

 

Íme néhány tipp, ami hozzásegíthet, hogy csökkentsd a hiba faktort és tökéletes munkát végezz:

 

Koncentrálj!

A hibák elsődleges forrása a figyelmetlenség. Azzal, hogy mindig arra koncentrálsz, amire kell, egészen biztosan jelentősen lecsökkentheted a hibázás lehetőségét. Elsősorban figyelj a vezetőd utasításaira, hogy milyen feladatot bíz rád. Ha a munkádat végzed, akkor teljes mértékben légy jelen és koncentrálj a teljes munkafolyamatra, a partnerek, ügyfelek mondandójára. Ne engedd, hogy külső körülmények (zaj, fecsegő kolléga, folyamatosan csörgő telefon) eltérítsenek az összpontosítástól. Ha teheted, csukd magadra az irodád ajtaját. A telefonok fogadására tarts néhány órás telefon ügyeletet. A pletykálkodó kollégákat pedig rövid úton építsd le. Amit lehet, jegyezz fel magadnak, hogy még véletlenül se menjen ki a fejedből. Vezess határidő naplót és abba jegyezd fel a fontosabb dátumokat, információkat, neveket, telefonszámokat. Ezek elmulasztása is számtalan probléma forrása lehet.

 

Ellenőrizz!

A pontatlanság egy meglehetősen rossz tulajdonság. Könnyen hátrányba kerülhetsz, ha hagyod, hogy ezt mások is észrevegyék. Egy kis odafigyeléssel egyszerűen tehetsz ellene: mielőtt kiadsz a kezedből egy munkát, ellenőrizd le. Olvasd át, számold újra, gondold át még egyszer. Egy kis idő- és energia ráfordítással megelőzheted, hogy a hibáidra fény derüljön. Aki hosszú távú munkavégzésre rendezkedik be, nem engedheti meg magának, hogy hibás munkát adjon ki a kezeiből. Mindent úgysem tudsz kiküszöbölni, de legalább azt hárítsd el, ami ellen te magad is tehetsz!

 

Pihenj!

A fáradtság vagy a kialvatlanság szintén nagy hibaforrás. Hatására tompul a figyelem, csökken a reakcióidő, romlik a memória, viszont növekedhet az ingerlékenység. Ez a kombináció azt eredményezheti, hogy hibát, hibára halmozz. Ezt elkerülendőn szánj időt a lazításra, pihenésre. Bármekkora is a hajtás, munkaidőn túl teremts módot arra, hogy kikapcsolódj a taposómalomból. Csökkentsd minimálisra a stressz faktort; sportolj, járj szaunába, olvass egy jó könyvet, vagy találkozz a barátaiddal. Válassz olyan tevékenységeket, amelyek segítenek feloldódni és új élményekkel, energiával töltenek fel. De mindenekelőtt aludd ki magad! A nyugodt és elegendő alvás a jó közérzet alapja.

 

Te mivel tudnád még kiegészíteni a sort? Írj véleményt!

 

Jó szerencsét!

Humanilla_nevalairas

 

Ha úgy gondolod, hogy hasznos ez a cikk, oszd meg bátran, hogy segíts másoknak is elkerülni a munkahelyi hibákat!
3 Flares Twitter 1 Facebook 0 Google+ 2 Filament.io 3 Flares ×

Kapcsolódó bejegyzések

Humanilla a közösségi médiában

HÍRLEVÉL

ÖNFEJLESZTŐ E-KURZUS
HA KELL EGY KIS BIZTATÁS...
Hasznos tanácsok, praktikus ötletek hetente
+ hétvégi blogösszefoglaló, hogy
ne maradj le semmiről.

Igen, szeretnék feliratkozni a humanilla.hu weboldal hírlevelére.

Back to Top

EL NE FELEJTSD LETÖLTENI AZ AJÁNDÉKOKAT!