TESTBESZÉD ÁLLÁSINTERJÚN

TESTBESZÉD ÁLLÁSINTERJÚN

TESTBESZÉD ÁLLÁSINTERJÚN

TESTBESZÉD ÁLLÁSINTERJÚN bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
3 Flares Filament.io 3 Flares ×

Számtalan tanácsadó kiemelte már a testbeszéd állásinterjún való fontosságát. Cikkek tucatjai foglalkozott már azzal, hogy hogyan viselkedjünk állásinterjún. Hogy miért csatlakozom most hozzájuk? Azért mert szerintem egy csomó erőltetett, vagy mesterkélt javaslat van közöttük, amiket egy vizsga szituációban a legkevésbé sem képes produkálni egy stresszes jelölt.

Az álláskeresőt – amennyiben az önéletrajza felkeltette a munkáltató figyelmét – előbb-utóbb behívják egy állásinterjúra. Ez a legtöbb ember számára frusztráló élmény. Vannak, akik úgy érzik, mint egy kihallgatást, hogy minden szem rájuk szegeződik, és azt vizslatják, hogy ő milyen. Kellemetlen élmény, amikor tudod, hogy mint valami árucikket szemlélnek, hogy vajon jó vagy-e? Mit tudsz nekik nyújtani?

Külön izgalom, hogy úgy beszélj, úgy válaszolj a kérdésekre, amivel meggyőzöd a kérdezőbiztost, az adott cégnek rád van szüksége. Ám nem csak a szavaiddal kommunikálsz! A másodlagos kommunikációs csatornák, a gesztusok, a hanghordozás, a mimika, egyszóval a testbeszéd sokkal több információt elárulnak rólad, mint a szavaid. Az emberek természetes képessége, hogy dekódolják ezeket az üzeneteket, és ha nem is tudatosodik bennünk, de megérzik a másik fél jelzéseit.

Ez cikk nem arról szól, hogy megpróbáljalak rávenni egy tőled idegen szerepjátszásra. Inkább arra figyelmeztetnek, hogy milyen hibákat követhetsz el, ha nem figyelsz magadra, a testbeszédedre állásinterjún.

Ha a felsorolás alapján ráismersz néhány rossz szokásodra, próbálj attól megszabadulni legalább az állásinterjú idejére. Egy kis odafigyeléssel, gyakorlással és önkontrollal mindez lehetséges!

 

Jó szerencsét!

Humanilla_nevalairas

 

Kép: részlet A férjem védelmében c. sorozatból – CBS Broadcasting Inc.
3 Flares Twitter 1 Facebook 0 Google+ 2 Filament.io 3 Flares ×

Kapcsolódó bejegyzések

Humanilla a közösségi médiában

HÍRLEVÉL

ÖNFEJLESZTŐ E-KURZUS
HA KELL EGY KIS BIZTATÁS...
Hasznos tanácsok, praktikus ötletek hetente
+ hétvégi blogösszefoglaló, hogy
ne maradj le semmiről.

Igen, szeretnék feliratkozni a humanilla.hu weboldal hírlevelére.

Back to Top

EL NE FELEJTSD LETÖLTENI AZ AJÁNDÉKOKAT!