TERVEZÉS, CÉLKITŰZÉS, FOGADALMAK

TERVEZÉS, CÉLKITŰZÉS, FOGADALMAK

TERVEZÉS, CÉLKITŰZÉS, FOGADALMAK

TERVEZÉS, CÉLKITŰZÉS, FOGADALMAK bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
2 Flares Filament.io 2 Flares ×

Helló 2015! Az új év magában hordozza egy új kezdet lehetőségét. Ebből eredhet a célkitűzés, az újévi fogadalmak szokása. Ilyenkor úgy érezzük, tiszta lappal indulhatunk és remek alkalom lehet egy ígéretes folytatáshoz. Csakhogy az újévi fogadalmak, a január elsejei célkitűzések többnyire néhány hét után befuccsolnak. De mi lehet az oka annak, hogy rendre elsorvad a lelkesedés? Úgy vélem az állhat a háttérben, hogy maga az elhatározás nem érett meg az illetőben. Sokan azért tesznek újévi fogadalmat, mert új év indul. De ez önmagában nem elég motiváció. Ahhoz, hogy valaki új életet kezdjen, új szokásokat alakítson ki, esetleg életmódot váltson, a saját fejében kell megszületnie az elhatározásnak. Ha valakiben elég szilárd az elhatározás, az kitartással, elszántsággal párosulva idővel képes lesz a kisebb-nagyobb horderejű változások elérésére.

Ha te is épp ilyen változtatáson töröd a fejed, a könnyebb elinduláshoz összeállítottam egy inspirációs, önfejlesztő munkafüzetet. A munkafüzet célja az, hogy megtudd; ki vagy, mit akarsz, mi segít, és mi gátol abban, hogy elérhesd az álmaidat. Milyen lépéseket kell megtenned azért, hogy sikeresen teljesítsd a céljaidat. Miután meghatároztad a céljaidat, a munkafüzet segít megtartani azon az úton, amit kijelöltél magadnak.

A közzététel apropója január elseje, de a használata bármikor elkezdhető. Te magad döntöd el, hogy melyik nap lesz az, amelyik fordulópontot hozhat az életedbe. Attól a naptól visszafelé és előre felé 1-1 év távlatait tekintheted át a feladatokon keresztül.

 

Ez a 48 oldalas munkafüzet segít:

 • Meghatározni a legfontosabb értékeidet,
 • Megtalálni a szépséget, jóságot az életedben,
 • Megerősíteni az önmagadba vetett hitet,
 • Létrehozni a hét legfőbb életterülethez kötődő vágyaidat, céljaidat,
 • Megérteni, hogy a lelked legmélyén mi a legfontosabb számodra

 

Hogyan használd a munkafüzetet?

Ahhoz, hogy valóban hasznos legyen a számodra, a válaszokat a lehető legőszintébben kell megfogalmaznod. Végül is az álmaidról, vágyaidról, a saját életedről van szó!

 

Ha készen állsz, hogy megkezd a munkát, íme néhány tipp, hogy a legjobb eredményt hozhasd ki magadból:

 1. Nyomtasd ki a munkafüzetet
  Elsőként nyomtasd ki a munkafüzetet. Lehetőleg fűzd le egy mappába, hogy ne csúszkáljanak szét a papírlapok. Készíts magad mellé ceruzákat, tollakat, szövegkiemelőt, esetleg jegyzetfüzetet, vagy post-it tömböt, hogy az összes felmerülő gondolatodat lejegyezhesd, és ne hagyj elillanni egyetlen egyet sem!
 2. Teremts zavartalan feltételeket
  Amikor úgy látszik, hogy lesz 1-2 nyugodt órád arra, hogy a gondolataidba merülj, válassz ki magadnak egy nyugodt helyet otthon, vagy ha éppen otthon nem megy, akkor egy olyan helyen, ahol tényleg zavartalanul magadban lehetsz néhány órát. Kapcsold ki a TV-t, a mobiltelefont és szüntess meg lehetőleg minden zajt magad körül.
 3. Helyezd magad kényelembe!
  Gondoskodj a komfortérzetedről világos, kellemes környezettel. Ha jobban érzed magad egy fotelbe kucorodva, esetleg egy íróasztalnál ülve, akkor válaszd azt, ami neked a legmegfelelőbb. A helyiségben ne legyen se hideg, se meleg, mert a fázás és a kimelegedés egyaránt elvonja a figyelmedet az elmélyült gondolkodástól. Készíts magadnak néhány frissítő falatot, esetleg egy finom teát, vagy gyümölcslevet, ha menet közben megéheznél, vagy megszomjaznál.
 4. Lazulj el!
  Ahhoz, hogy a valódi válaszokat megkaphasd, a belső hang üzeneteit kell meghallanod. Erre viszont zaklatott lelkiállapotban nem leszel képes! Csitítsd el a belső viharokat és hangolódj rá önmagadra. Segíthet, ha alapos szellőztetés után illóolajat párologtatsz, esetleg füstölőt gyújtasz ott, ahol dolgozni fogsz. Esetleg hallgass halk relaxációs, vagy számodra kellemes, megnyugtató zenét. Mielőtt nekikezdesz, válts lassabb, de mélyebb légzésre. Várd meg, amíg a szervezeted alkalmazkodik a csendesebb üzemmódhoz.

 

Miután mindenről gondoskodtál magadban és magad körül, indulhat a móka!

 

Katt a képre és töltsd le most! 

ÉvFordulópont_önfejlesztő_inspirációs_munkafüzet

Ez a PDF formátumú ajándék munkafüzet szabadon letölthető és nyomtatható.
Küldd el a barátaidnak is!

 

Végül mit kívánhatnék mást neked, mint hogy kövesd az álmaidat és

 

Jó szerencsét!

Humanilla_nevalairas

2 Flares Twitter 1 Facebook 1 Google+ 0 Filament.io 2 Flares ×

Kapcsolódó bejegyzések

Humanilla a közösségi médiában

HÍRLEVÉL

ÖNFEJLESZTŐ E-KURZUS
HA KELL EGY KIS BIZTATÁS...
Hasznos tanácsok, praktikus ötletek hetente
+ hétvégi blogösszefoglaló, hogy
ne maradj le semmiről.

Igen, szeretnék feliratkozni a humanilla.hu weboldal hírlevelére.

Back to Top

EL NE FELEJTSD LETÖLTENI AZ AJÁNDÉKOKAT!