PULÓVER A MUNKAHELYEN

PULÓVER A MUNKAHELYEN

PULÓVER A MUNKAHELYEN

PULÓVER A MUNKAHELYEN bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Odakint röpködnek a mínuszok, hát jó melegen öltözünk, hogy ne fázzunk. Ezért aztán vastag és meleg holmikat húzunk magunkra, amitől viszont úgy nézünk ki, mint a kötözött sonkák. Hidegben nem is olyan könnyű csinosnak, nőiesnek kinézni. Persze nem a hatos tűvel kötött norvég mintás gyapjú sípulóverre gondolok. Sokkal inkább a stílusos, finom, alakra simuló moher, kasmir, angóra, vagy zsenília fonalból készült kötött darabokra. Egy-egy jól megválasztott pulcsi nem csak a smart casual, de esetenként a business casual kategóriába is bele illeszthető és bármely munkahelyen elfogadható. Néhány, a viselésre vonatkozó szabály betartásával a pulóver is lehet elegáns és szexis ruhadarab.

Emlékszem, gyerekkoromban mennyire menőnek számított a kézzel kötött pulóver. Akkoriban még nem volt ekkora választék, a Centrum Áruház és néhány butik kínálatával kellett beérni. De fonalat is nehéz volt beszerezni. Ausztriából vagy Csehszlovákiából szereztünk néhány motringgal, hogy a belőle fáradtságosan megkötött pulcsival tegyük egyedivé a ruhatárunkat. Volt egy barack színű bogyós, virágokkal hímzett kardigánom (szegény anyukám mennyit dolgozott vele), ami hatalmas sikert aratott az osztálytársaim között.

Ma már nem csak a kézzel kötött pulóverek lehetnek szépek. A gépi kötésű darabok is lehetnek jó minőségűek mind anyagukban, mind pedig az elkészítésük. Ezer és ezer féle színű fonal, fazon és mintaválaszték, kínálkozik, hogy télen is trendi legyen a megjelenésünk. A vastagabb fonalból készült, nagyobb szemű kötés, vagy a nagyobb, csavart mintázat nem kedvez a teltebb alkatúaknak, mert szélesít. A vékonyabb fonalvastagság és a hosszában futó minta viszont vékonyabbnak mutatja az alakot.

Mivel a pulóver örök divat, érdemes jó minőségű, klasszikus fazonút választani, ami évekig oszlopos tagja lehet a téli alapruhatárnak. Még az sem baj, ha a pulóver maga nem túl izgalmas, annál jobban kombinálható az alapruhatár más darabjaival és sokkal jobban elviseli a különféle kiegészítőket. Így szezonról szezonra más és más arcát mutathatja.

Nem kell a megszokott kerek, vagy V-kivágás mellett lehorgonyozni. Számtalan egyéb, izgalmas és mutatós kivágás létezik, amitől még egy sima kötésű pulcsi is érdekessé válhat. A magas nyakú feszes, vékony garbó örök darabnak számít. Viselhető magában, de hordható blézer, kardigán alá, vagy egy kendővel, sállal, gyöngysorral is kiegészíthető.

A kötött pulcsi, farmernadrág párosítás nem csak unalmas, de esetenként meglehetősen slampos. Viszont szövettel, bársonnyal, vagy tweeddel hagyományosabb stílusú, míg bőrrel, szaténnal, brokáttal egészen különleges hatás érhető el. De nem csak a látható kiegészítők befolyásolják a megjelenést. Kötött holmiknál fokozottan figyelni kell az alapvetően láthatatlan alsóneműkre, amelyek kifejezetten kiábrándítóak, ha láthatóvá válnak. A rossz méretű, formátlan fehérnemű miatt megjelenő bevágások, hurkák teljesen tönkre teszik a sziluettet és oda az elegancia. Ez elkerülhető a megfelelő méretű, vagy alakformáló fehérneművel. Arra is érdemes odafigyelni, hogy egy gyérebben kötött mintázat mit enged megmutatni. Az illetéktelen tekintetek elháríthatók a pulcsi alatt viselt vékony pamut pólóval.

De elég a szövegből. Itt van néhány pulóver, nekem ezekre esett a választásom. Neked hogy tetszenek?

 

 

Ha tetszett, további kombinálható alapruhatár összeállításokat találsz a pinterest oldalamon: Humanilla Pinterest

 

Jó szerencsét!

Répássy Inci

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Filament.io 0 Flares ×

Kapcsolódó bejegyzések

Humanilla a közösségi médiában

HÍRLEVÉL

ÖNFEJLESZTŐ E-KURZUS
HA KELL EGY KIS BIZTATÁS...
Hasznos tanácsok, praktikus ötletek hetente
+ hétvégi blogösszefoglaló, hogy
ne maradj le semmiről.

Igen, szeretnék feliratkozni a humanilla.hu weboldal hírlevelére.

Back to Top

EL NE FELEJTSD LETÖLTENI AZ AJÁNDÉKOKAT!