PÁLYAKEZDŐK ÜZLETI ALAPRUHATÁRA – VÁLTOZATOSAN KOMBINÁLHATÓ ÖSSZEÁLLÍTÁS

PÁLYAKEZDŐK ÜZLETI ALAPRUHATÁRA – VÁLTOZATOSAN KOMBINÁLHATÓ ÖSSZEÁLLÍTÁS

PÁLYAKEZDŐK ÜZLETI ALAPRUHATÁRA – VÁLTOZATOSAN KOMBINÁLHATÓ ÖSSZEÁLLÍTÁS

PÁLYAKEZDŐK ÜZLETI ALAPRUHATÁRA – VÁLTOZATOSAN KOMBINÁLHATÓ ÖSSZEÁLLÍTÁS bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
2 Flares Filament.io 2 Flares ×

Az iskolai évek befejeztével a munka világába való átállás sok szempontból jelenthet kihívást a pályakezdőknek. Az egyik ilyen az öltözködés területe. Az üzleti alapruhatár jellemzően konzervatívabb stílusú, decensebb szabásvonalú, finomabb kelmékkel, szolidabb színekkel mind-mind átformálhatják a megjelenést. Ami az egyetemen, főiskolán megfelelő viseletnek számít, az üzleti életben nem biztos, hogy elfogadott. Egy komolyabb cégnél való elhelyezkedés esetén szükség lehet akár a teljes ruhatár cseréjére is. A mai bejegyzésben arra kínálok néhány ötletet, hogy hogyan lehet a munkahelyi környezetnek megfelelő, jól variálható és kényelmes ruhatárat összeállítani.

palyakezdok_uzleti_alapruhatara

Az alap a háromrészes – blézer, szoknya, nadrág – kosztüm. Ebből mindjárt érdemes kettőt is beszerezni olyan színekben, amelyek egymáshoz jól illeszkednek. Ebben az esetben én egy középszürke és egy olajkék együttest választottam.

A szürke semleges szín, amihez szinte minden más szín passzol. A blézer itt egy kétgombos, csípőig érő darab. Hozzá egyenes szárú nadrág és lefelé bővülő szoknya. A karcsúságról a széles derékrész gondoskodik. A bősége viszont jól jöhet annak, aki farmerhez szokott. Nincs is annál rosszabb, mint testre simuló ruhában feszengeni egész nap. Ez a darab kifejezetten jó átmenet lehet a laza öltözet és az elegánsabb megjelenés között.

A másik kosztüm kabátja szintén két gombos, de a dekoltázsa mélyebb, a fazonja nőiesebb szabású. A nadrág szintén egyenes, enyhén szűkülő szárakkal. A szoknya egy széles hajtású rakottszoknya, aminek a sziluettje A-vonalú, viszont kényelmes lépésbőséget biztosít. Alapszíne grafitszürke, olajkék mintával díszítve, ami kellemes átmenetet képez a két kosztüm között.

Az alapvetően sötétebb tónusú női öltönyöket színes blúzokkal lehet feldobni. Ezeknek az ára jóval kevesebb, mint egy három részes kosztümé, ezért bátran kísérletezhetsz, hogy az adott munkahelyi környezetben meddig lehet elmenni a színeket tekintve. Az általam választott 5 blúz mindegyike galléros, ami jobb tartást és elegánsabb megjelenést biztosít a viselőjének, mint a gallér nélküliek. A blúzok bármelyik szoknyához, nadrághoz jól illik, ezért számtalan kombinációs lehetőséget biztosít.

Hivatalosabb, elegánsabb alkalmakra két ruhát is választottam. Az egyik egy szürke alapon apró pöttyös, karcsúsított darab. A derekán fekete masnival, de bármilyen más övvel is viselhető. Ennek az anyaga lágy esésű, melegebb időben magában, hűvösebb napokon blézerrel együtt viselhető. A másik ruha klasszikus fazonú, szűkebb szabásvonalú darab, amit az anyag dús, de mégsem harsány mintázottsága old némiképp.

A cipők tekintetében nem érdemes spórolni. Egy kényelmetlen cipő rendesen meg tudja keseríteni az ember életét. Az itt látható cipőket különböző sarokméretben és a két alapszínhez kapcsolódóan választottam.

Táskából is érdemes mindjárt kettőt beszerezni, ettől is érdekesebbnek, változatosabbnak tűnhet a megjelenés.

A fenti összeállítás idővel természetesen további darabokkal bővíthető, színesíthető.

 

Neked hogy tetszett? Te mivel egészítenéd ki az összeállításomat?

 

Humanilla_blog_alairas

2 Flares Twitter 1 Facebook 0 Google+ 1 Filament.io 2 Flares ×

Kapcsolódó bejegyzések

Humanilla a közösségi médiában

HÍRLEVÉL

ÖNFEJLESZTŐ E-KURZUS
HA KELL EGY KIS BIZTATÁS...
Hasznos tanácsok, praktikus ötletek hetente
+ hétvégi blogösszefoglaló, hogy
ne maradj le semmiről.

Igen, szeretnék feliratkozni a humanilla.hu weboldal hírlevelére.

Back to Top

EL NE FELEJTSD LETÖLTENI AZ AJÁNDÉKOKAT!