ÖNÉRVÉNYESÍTÉS: TÖRTETÉS VAGY ÖNTUDATOSSÁG?

ÖNÉRVÉNYESÍTÉS: TÖRTETÉS VAGY ÖNTUDATOSSÁG?

ÖNÉRVÉNYESÍTÉS: TÖRTETÉS VAGY ÖNTUDATOSSÁG?

ÖNÉRVÉNYESÍTÉS: TÖRTETÉS VAGY ÖNTUDATOSSÁG? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
16 Flares Filament.io 16 Flares ×

Aki napjaink munkaerő piacán előre akar jutni, annak elengedhetetlenül szüksége van az úgynevezett önérvényesítő magatartásra. A kemény és kiváló munka ugyanis nem minden esetben elég az üdvösséghez. Szükség van tehát olyan magatartása, aminek segítségével úgymond eladhatjuk magunkat.

Most sokan felszisszennek, hogy ez a taposás, a másokon való átgázolás nem lehet olyan tulajdonság, amire még külön buzdítják is az embert, hacsak nem tengerészgyalogos az illető, épp bevetés előtt. Természetesen nem erről van szó. De nem lehet a véletlen műve, ha valakinek elsőként mégis csak ez jut eszébe.

Az egészet valószínűleg még otthonról hozzuk. Legalább is az én generációm még abban nőtt fel, hogy a szerénység egyfajta erény. Szüleinknek az volt a tanítása, hogy nem kell feltűnősködni, minek kérkedni magunkkal, vagy az adottságainkkal. Majd észre fogják venni ott fönt, akik lehettek kezdetben tanárok, később pedig a munkahelyi elöljárók, stb.

Az önérvényesítés terén – úgy gondolom – a nők még inkább hátrányba kerülnek. Mivel a kislányokat – talán még manapság is – óva intették attól, hogy nyíltan kinyilvánítsák az akaratukat. A férfiak esetében természetes, hogy közlik az igényeiket, sőt meg is küzdenek azokért, csak elismerést és csodálatot vívnak ki vele. Ezzel szemben a nők vagy feladják az óhajaikat és behódolnak mások akaratának, vagy ha mégis szeretnének elérni valamit, kénytelen-kelletlen a női praktikák fegyvertárához folyamodnak. Ez utóbbit, bevallom némiképp méltatlannak tartom, főképp, ha végig nézünk a palettán: hízelgés, füllentés, hiszti – csak hogy néhányat említsek.

 

Mi a helyzet a munkahelyeken?

Ott efféle fondorlatokra aligha lehet egy életpályát felépíteni. Ahhoz, hogy valaki sikeres karriert futhasson be, szükségszerű a helyes önmenedzselés, önérvényesítés. A néhány évtizeddel ez előtti munkavállalók még aligha ismerhették ezt a fogalmat. Akkoriban, az ún. nyugdíjas állások korában többnyire az emberek feje fölött történtek a dolgok. A vállalat, a párt, a szakszervezet többé-kevésbé megoldották ezt a gondot. Sok kitörési lehetőség nem marad a dolgozónak, de legalább nem kellett a napi megélhetése miatt álmatlanul hánykolódnia.

 

Bicskanyitogatók – veled is megtörtént már?

Te is voltál már úgy, hogy nálad sokkal gyengébb szaktudású kollégák silányabb ötletekkel előbbre jutottak?
A főiskolás csoporttársad, aki annak idején épp, hogy átment a vizsgákon, most vezető beosztásban van, miközben te a kiváló diplomáddal a zsebedben a partvonalra szorultál a munka világában?
Eleged van már, hogy folyton visszautasítanak, pedig mindent megteszel, de valamiért mégsem téged választanak

Ha vannak hasonló élményeid, akkor bizony az önérvényesítéseddel lehet a gond.

 

Mit jelent a helyes önérvényesítés?

Azt már tisztáztuk, hogy semmiképp sem a másokon való átgázolást. E helyett első és talán a legfontosabb, hogy tisztában legyél önmagaddal, azokkal a képességeiddel, amelyekre szaktudást, egyúttal egy sikeres pályafutást alapozhatsz.

► Ha a személyes és szakmai kompetenciáidat ismered, célokat kell állítanod magad elé.

► A céljaid eléréséhez meg kell találnod azokat a lehetőségeket, ahol beválthatod a reményeinket.

► A célok eléréséhez vezető úton pedig szükségszerűen csiszolódnak a képességek, növekszik a teljesítmény, edződik a    kitartás és fejlődik a kreativitás, ami jó kommunikációval és prezentációs képességgel ötvözve valódi értéket képez.

► S ha lehet azt mondani, a kör bezárul, s mint amolyan önmagát gerjesztő folyamatként visszahat az önbizalomra erősítve azt, ami biztosítja a kellő határozottságot és magabiztosságot.

Ezek csupa olyan tulajdonságok, amelyeket – kisebb-nagyobb erőfeszítések árán – mindenki kifejleszthet önmagában. Ezek mellett (azt hiszem, nyugodtan kijelenthetem) a gáncsoskodás, mások befeketítése hosszú távon úgysem lehet megoldás.  Lényeges szempont tehát, hogy érdekeid érvényesítését a saját teljesítményed fokozásával és ne mások eredményeinek lerombolásával érd el!

 

Érdekellentétek?

Természetesen előfordulhat, hogy érdek ellentétbe keveredsz valakivel, hiszen nem akarhatja mindenki ugyan azt. Ilyenkor mérlegelni kell, hogy van-e arra lehetőség, hogy a két álláspont közelítsen egymáshoz, netán érdemes-e kompromisszumot kötni. Ha ezzel kényelmetlen megalkuvásba hajszolnád magad, akkor azt semmiképpen se vállald. E helyett inkább vedd fel a kesztyűt és küzdj a saját elképzeléseidért! De ne izomból, vérre menően, inkább ésszel, okosan és ügyesen. Vállalva ezzel azt is, hogy esetleg vesztes pozícióba kerülsz.
Ha netán ez így lenne, akkor is ott marad az a megnyugtató érzés, hogy legalább megpróbáltad.

Ezen az oldalon csupa olyan írás található, amely az önérvényesítésre buzdít, javaslatokat ad a hétköznapok sikeresebb megéléséhez.

Ha tetszett, kattints a színes ikonokra!
Ajánld az ismerőseidnek, ha úgy gondolod, hogy a segítségükre lehet.

Jó szerencsét!

 

Humanilla_nevalairas

16 Flares Twitter 1 Facebook 13 Google+ 2 Filament.io 16 Flares ×

Kapcsolódó bejegyzések

Humanilla a közösségi médiában

HÍRLEVÉL

ÖNFEJLESZTŐ E-KURZUS
HA KELL EGY KIS BIZTATÁS...
Hasznos tanácsok, praktikus ötletek hetente
+ hétvégi blogösszefoglaló, hogy
ne maradj le semmiről.

Igen, szeretnék feliratkozni a humanilla.hu weboldal hírlevelére.

Back to Top

EL NE FELEJTSD LETÖLTENI AZ AJÁNDÉKOKAT!