ÖNBIZALOMRÓL EGYSZERŰEN

ÖNBIZALOMRÓL EGYSZERŰEN

ÖNBIZALOMRÓL EGYSZERŰEN

ÖNBIZALOMRÓL EGYSZERŰEN bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Louise L. Hay neve összeforrt az önsegítő mozgalommal. Életmód tanácsadóként olyan önfejlesztő technikákat dolgozott ki, amelyek az ember gondolkodása és fizikai teste közötti kapcsolatra építenek. Gondolatformáló pozitív állításai nemcsak emberek millióinak segítenek önbizalmuk erősítésében, hogy jobb színben látni a világot, de temérdek későbbi önfejlesztő módszer alapjául is szolgálnak.  Motivációs szerzőként számos önbizalom erősítő, önfejlesztő, egészségmegőrző sikerkönyv került ki a tollából.

Filozófiája gyötrelmes gyermek- és ifjúkori éveiben gyökerezik. Louise 1926. október 8-án született Los Angelesben. Gyermekévei során rengeteg megpróbáltatáson ment keresztül. Szülei elváltak, anyja új férje meglehetősen rideg, kemény ember volt. Kislányként szexuális molesztáláson és megannyi megaláztatáson ment keresztül. 15 évesen megszökött az otthoni mostoha körülmények elől és pincérlányként dolgozott. Tizenhat évesen gyermeket szült, akit örökbe adott. Párkapcsolatok terén későbbi élete során sem volt szerencsés, a férfiak többnyire kihasználták, megalázták. 1954-ben férjhez ment Andrew Hay-hez, akitől 14 év házasság után vált el, mert a férfinek szeretője volt. A csalódás okozta lelki megrázkódtatást követően fordult az egyház felé. New Yorkban, a Hittudományi Egyházban tanult, majd egyházi tanácsadóként tevékenykedett. Tovább képezte magát és transzcendentális mediátorként végzett a Fairfieldi egyetemen. A New York-i lelkipásztori munkája mellett hamarosan magánpraxist indított. Figyelmét a testi tünetek, betegségek lelki okainak gyógyítására irányította. Módszerének is ez az alapja, amelynek esszenciáját a Gyógyítsd meg a tested című, 1976-ban megjelent könyvében foglalta össze.

A sors továbbra sem kímélte, mind fizikailag, mind lelkileg egy súlyos betegség révén igencsak megpróbálta; méhnyakrákot diagnosztizáltak nála. Elméletét immár a gyakorlatban, önmagán alkalmazta és tökéletesítette. Elutasította ugyanis az operációt és alternatív gyógyászati módszerekkel, táplálkozási szokásainak megváltoztatásával kezelte önmagát. Lelki munkát végzett azért, hogy elengedje a múltbeli bántalmazásokat, az erőszak okozta lelki sérelmeket és gyakorolta a helyes önszeretetet. Terápiája sikeresnek bizonyult, fél év után gyógyultnak nyilvánították.

Ezt követően visszaköltözött Los Angelesben, ahol beteg édesanyját ápolta. Előadásokat és csoportos terápiákat tartott.  1984-ben megjelent az „Éld az életed” című köve, amelyet számos sikerkönyv követett. Írásaiban arra törekszik, hogy rávezesse az olvasót, hogyan betegíti meg önmagát gondolataival, szavaival, érzelmi reakcióival és abban segít, hogy elhagyva ezeket a hibás beidegződéseket hogyan cserélheti le azokat számára pozitív, erőt és önbizalmat erősítő újakkal. Egyszerű, közérthető formában adja át tanácsait, hogy mindenki rátaláljon a benne lakozó erőre és átvehesse az irányítást saját élete és boldogulása felett.

Kiadóvállalatot alapított Hay House néven, amely olyan nagy sikerű szerző műveit közölte, mint Deepak Chopre vagy Esther Hicks. A betegek, az erőszak áldozatává váló nők megsegítéséről két alapítványán keresztül gondoskodik. 2008-ban film készült az életéről.

Az írónő gyógyító technikái és pozitív életfilozófiája emberek milliót segítették hozzá önnön mentális jólétük kialakításához, hogy azon keresztül életüket teljesebbé tehessék.

Könyvei ITT

Louise_L_Hay_az_onbizalomrol

 

Jó szerencsét!

Humanilla_nevalairas

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Filament.io 0 Flares ×

Kapcsolódó bejegyzések

Humanilla a közösségi médiában

HÍRLEVÉL

ÖNFEJLESZTŐ E-KURZUS
HA KELL EGY KIS BIZTATÁS...
Hasznos tanácsok, praktikus ötletek hetente
+ hétvégi blogösszefoglaló, hogy
ne maradj le semmiről.

Igen, szeretnék feliratkozni a humanilla.hu weboldal hírlevelére.

Back to Top

EL NE FELEJTSD LETÖLTENI AZ AJÁNDÉKOKAT!