A NŐI SZÉPSÉG TITKA – AUDREY HEPBURN

A NŐI SZÉPSÉG TITKA – AUDREY HEPBURN

A NŐI SZÉPSÉG TITKA – AUDREY HEPBURN

A NŐI SZÉPSÉG TITKA – AUDREY HEPBURN bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
10 Flares Filament.io 10 Flares ×

Audrey Kathleen Ruston néven született Belgiumban 1929. május 4-én. A Hepburn nevet csak később, az arisztokrata származású anyai nagymamája után kapta. A szülei válása, majd a háború miatt gyermekévei során sok szenvedésen, hányattatáson ment keresztül.

A háborút követően 1945-ben édesanyjával először Amszterdamba, majd 1948-ban Londonba költözött. Az Amszterdamban megkezdett balett tanulmányokat Londonban is folytatta a neves Marie Rambert iskolájában. A pénzszűke rákényszerítette, hogy fellépéseket vállaljon a tánckarban és musicalekben. E mellett keresetkiegészítésképpen tánckari balerina volt, modellkedett és kisebb filmszerepeket is vállalt. 1951-ben Monte Carlo-ban egy forgatás alatt találkozott Sidonie Gabriella Colette írónővel, aki meggyőzte, hogy vállalja el a Gigi című regényéből készült Broadway-darab főszerepét. Ez a szerep meghozta számára a nagy lehetőséget, amit a Római vakáció című film főszerepe jelentett. Gregory Peck oldalán nemcsak világhírnevet, de az Oscar-díjat is elnyerte a legjobb női főszerepért.

Az 1953-ban forgatott Sabrina című film több szempontból is meghatározó. A forgatása közben ismerkedett meg a francia divattervezővel, Hubert de Givenchyvel, akivel életre szóló barátságot kötött. Attól kezdve a tervező örök múzsája lett, s nemcsak a filmbeli jelmezeit, de a magán ruhatárát is ő tervezte. A törékeny alkatú, arisztokratikus származását és táncos múltját hangsúlyozó elegáns öltözékeivel egy csapásra stílust teremtett.

A másik nagy találkozás a William Holden színésszel való kapcsolat, amely majdnem házassággal végződött. A férfi ugyanis – a meglévő két fia mellé – nem kívánt több gyermeket, míg Audrey minden vágya az anyaság volt.

Egy évvel később, 1954-ben hozzáment Mel Ferrer színészhez, akitől három vetélést követően 1960-ban fiúk született. A színésznő szinte teljesen felhagyott a filmezéssel, minden idejét fiának szentelte. A házasság azonban nem volt hosszú életű, 1968-ban elváltak. A válást követően azonban rövid időn belül újra férjhez ment, az olasz Andrea Dottihoz és hátat fordítva a Hollywoodnak Olaszországba költözött. Hamarosan megszületett második fia. Ám ez a házasság sem volt az igazi a férj csapodár természete miatt, 1982-ben Audrey tőle is elvált.

 

1988-ban az ENSZ Gyermeksegélyezési Alapjának (UNICEF) jószolgálati nagykövete lett. Tevékenységéért 1992-ben Szabadság Elnöki Emlékérmet kapott.

Robert Wolders mellett szeretetre és megértésre lelt, akivel 1993-ban bekövetkezett haláláig élt együtt.

Bámulatos karrierjét és fájdalmakkal teli magánéletét 1999-ben megfilmesítették The Audrey Heburn Story címmel.

2006-ban a britt New Woman nevű magazin olvasói a világ legszebb nőjének választották.

 

Legismertebb filmjei:

Római vakáció (Oscír-díj, golden Globe-díj, New York-i filmkritikusok díja)
Sabrina (Oscar-díj jelölés)
Háború és béke
Egy apáca története (Oscar-díj jelölés)
Álom luxuskivitelben (Oscar-díj jelölés)
My Fair Lady
Hogyan kell egymilliót lopni
Várj, míg sötét lesz (Oscar-díj jelölés)

Jó szerencsét!

 

Humanilla_nevalairas

 

10 Flares Twitter 2 Facebook 6 Google+ 2 Filament.io 10 Flares ×

Kapcsolódó bejegyzések

Humanilla a közösségi médiában

HÍRLEVÉL

ÖNFEJLESZTŐ E-KURZUS
HA KELL EGY KIS BIZTATÁS...
Hasznos tanácsok, praktikus ötletek hetente
+ hétvégi blogösszefoglaló, hogy
ne maradj le semmiről.

Igen, szeretnék feliratkozni a humanilla.hu weboldal hírlevelére.

Back to Top

EL NE FELEJTSD LETÖLTENI AZ AJÁNDÉKOKAT!