MITŐL SIKERES EGY KARRIER?

MITŐL SIKERES EGY KARRIER?

MITŐL SIKERES EGY KARRIER?

MITŐL SIKERES EGY KARRIER? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Mitől sikeres egy karrier? A kiteljesedett, sikeres karrier nem mindig a fizetést, az anyagi elismertséget jelenti. Vannak, akiknek fontosabb a megbecsültség, hogy azt csinálhatják, amit szeretnek, vagy egyszerűen megelégednek azzal, hogy kényelmes munkát végeznek. A siker tehát kinek-kinek mást jelent attól függően, hogy mit tart fontosnak önmaga számára.

Ebben a bejegyzésben azt vettem számba, milyen szempontok alapján mondhatjuk el, hogy sikeres egy karrier?

 

Képességek és adottságok kihasználása  

A sikeres karrier ez esetben lehetővé teszi, hogy kamatoztasd a képességeidet, hogy kihasználd az erősségeidet. Az a tény, hogy testhez álló tevékenységet végzel, amiben jó vagy, az természetes, hogy jó teljesítményt nyújtasz.

 

Kedvező feltételek

A munkavégzéshez szükséges eszközök és munkakörülmények hozzájárulnak a dolgozók eredményességéhez. Ezzel szemben ha a napi feladatok ellátásához elengedhetetlen feltételek nincsenek biztosítva, az egy idő után ellehetetleníti a munkavégzést. A dolgozók tehetetlenné válnak, úgy érzik, nem becsülik meg őket, a munkájukat, hogy magukra maradtak.

 

Pozitív munkahelyi légkör

Egy zsarnokoskodó főnök, vagy a munkatársak közötti ellenséges hangulat, az áskálódás nem kedvez sem az egyéni teljesítménynek, sem az együttműködési készségnek.

 

Bérek és juttatások

A bérek és béren kívüli juttatások egyfajta elismerést jelentnek a dolgozókkal szemben. Elismerést a képzettségükért, a képességeikért, a felelősségvállalásukért, stb. A kielégítő anyagi elismerés, a rendszeres béremelés fokozza a munkával való elégedettséget és növeli a biztonságérzetet, a munkahellyel szembeni elkötelezettséget. Sokkal könnyebb úgy dolgozni, hogy közben nem kell a megélhetés miatt aggódni.

 

Függetlenség

Még az alkalmazott esetében is fontos, hogy a feladatkörükhöz kapcsolódóan legyen szabad mozgásterük. Ha minden apróság miatt engedélyt kell kérnie az nem csupán a bizalmatlanság jele. Ha a dolgozónak megkötik a kezét és elveszik tőle az önállóságot, az a munka hatékonyságának a rovására is megy. Aki a napi tevékenységével kapcsolatban bizonyos kérdésekben szabadon dönthet, az nem csupán a munkát teszi gördülékennyé, de jelentheti egyúttal a dolgozó megbecsültségét is.

 

Lehetőség a fejlődésre

A cégen belüli szakmai növekedés lehetősége a biztonságérzet megteremtése mellett elősegíti a munkavállaló egészséges karrier ambíciójának fenntartását és növeli a céghez való hűségét. Továbbképzési programokon, szakmai előadásokon, vagy személyiség- és képességfejlesztő tréningeken való részvétel biztosítása hatékony motiváló erőt jelentenek az egyéni teljesítmények tekintetében.

 

Partnerség  

Ha cégen belül egyértelműek a dolgozókkal szembeni iránymutatások és elvárások, nagy valószínűséggel hatékony és eredményes kollektíva jön létre. A nyitott ajtó politikája arra ösztönzi a dolgozókat, hogy elmondhassák a munkakörükkel kapcsolatos észrevételeiket és ezek meghallgatásra találnak a vezetőség részéről. Ezzel egy csapásra kiemelkednek a végrehajtói szerepből egy sokkal megbecsültebb partneri szerepbe. A folyamatos párbeszéddel, együtt gondolkodással mindenki csak jól járhat.

 

Munka és magánélet egyensúlya

A legjobb munkahely és szakmai siker mehet a család, a magánélet rovására. A munka-magánélet egyensúlyának megtalálása mindkét terület sikerének az alapja.

 

Azt csinálod, amit szeretsz

Ha létezne szükséglet piramis a munkavégzéssel kapcsolatban, akkor kétségtelenül ez lehetne a csúcsa. A legnagyobb siker – véleményem szerint – ha valaki azzal foglalkozhat, amit igazán szeret, és ezzel a tevékenységével megfelelő életszínvonalat tud biztosítani magának és a családjának.

 

Jó szerencsét!

Répássy Inci

Karrier építéshez hasznos tippeket találsz itt: Humanilla – karrier

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Filament.io 0 Flares ×
Címkék:

Kapcsolódó bejegyzések

Humanilla a közösségi médiában

HÍRLEVÉL

ÖNFEJLESZTŐ E-KURZUS
HA KELL EGY KIS BIZTATÁS...
Hasznos tanácsok, praktikus ötletek hetente
+ hétvégi blogösszefoglaló, hogy
ne maradj le semmiről.

Igen, szeretnék feliratkozni a humanilla.hu weboldal hírlevelére.

Back to Top

EL NE FELEJTSD LETÖLTENI AZ AJÁNDÉKOKAT!