MIRE TANÍTHAT EGY PÁLYAKEZDŐ?

MIRE TANÍTHAT EGY PÁLYAKEZDŐ?

MIRE TANÍTHAT EGY PÁLYAKEZDŐ?

MIRE TANÍTHAT EGY PÁLYAKEZDŐ? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Bizonyos szempontból hátrányból indul egy pályakezdő a munka világában, mert sok helyen nem fogadják őket szívesen. Vannak kollégák, akik nem örülnek a fiatal munkatársaknak, mert oda kell rájuk figyelni, be kell őket tanítani, hisz nem mindig igazodnak el a munka világában. De mégis mi a csudára taníthat egy pályakezdő? A pályakezdők nem csak problémát jelenthetnek! Irigylése méltó, ahogy egy fiatal szakember viszonyul a munkahelyéhez. (most nem a lustákra gondolok!)

Az a pályakezdő, aki fejlődni szeretne, aki a tanultakat át kívánja ültetni a gyakorlatba és örömmel cseréli fel az iskolapadot a munkahely kihívásaival, annak irigylésre méltó a lelkesedése. Ebből a lendületből a régi motorosok is elleshetnének egy-két fogást, hogy az egykori önmagukra emlékezve a mai önmaguk is profitálhasson.

Ebben a mai bejegyzésben felsorolok néhány jellemzőt, amit érdemes átvenni a pályakezdő kollégáktól.

 

#1 Tankold fel magad pozitivitással

A bizakodó, pozitív szemléletet mindenképpen érdemes átvenni a fiatal kollégáktól. Ők még nem savanyodtak bele a munkás hétköznapokba. Nekik még örömöt okoz elvégezni egy feladatot. Még nem keresik a dolgok hátulütőjét. Ambíciózusak és tele vannak tettre készséggel.

Mire taníthat egy pályakezdő? 1

#2 Pontosság

A hiányosságaikat maximális odafigyeléssel igyekeznek kompenzálni, ezért jó barátságban vannak az órával és a naptárral. Ügyelnek arra, hogy ne késsenek sehonnan, és a határidőket is pontosan betartják.

 

#3 Odafigyelés másokra

A tudásszomj és a fejlődési igény miatt odafigyelnek a munkatársaikra. Kíváncsiak a tapasztaltabb kollégák mondandójára, meghallgatják a véleményüket, megfogadják a tanácsaikat. Nem kételkednek a vezetők utasításaiban és kikérik az állásfoglalásaikat.

 

#4 Koncentráció

Pont azért, mert még hiányzik a rutin, teljes figyelmüket az adott feladat végrehajtására fordítják. Egy egyszerű jegyzetfüzet segítségével mindent felírnak, ezért semmi sem kerülheti el a figyelmüket. Még ha nem is rendelkeznek a szükséges tapasztalattal, ezzel mégis biztosítani tudják, hogy folyamatosan képben legyenek, szükség esetén minden információt vissza tudnak keresni és nem feledkezzenek el semmiről.

 

#5 Segítség kérés

Bátran vállalják a tapasztalatlanságukat. Belátják, ha nem boldogulnak valamivel, ezért nem félnek kérdezni és segítséget kérni. Igaz, a munkatársak is elnézőbbek velük szemben, de úgy gondolom tanulni sosem késő.

Mire taníthat egy pályakezdő? 2

#6 Felelősségvállalás

Mindent megtesznek azért, hogy helyt álljanak, de ha mégis becsúszik a gikszer, elismerik, hogy hibáztak.

 

#7 Kikapcsolódás

Annak ellenére, hogy nap közben mindent elkövetnek, hogy a lehető legjobban elvégezzék a rájuk bízott feladatokat, gondoskodnak arról, hogy munkaidő után legyen alkalmuk kikapcsolódni. Nem sajnálják az időt a családi eseményekre, a baráti összejövetelekre, ahol megfeledkezhetnek a munkahelyi teendőkről.

 

A cikket elolvasva talán barokkos túlzásnak gondolod, hogy ilyen lenne egy mai pályakezdő? Lehet, hogy igazad van. De mennyire jó lenne, ha a felsorolás igaz lenne nem csak a kezdő, de a tapasztaltabb munkavállalókra is.

Mit gondolsz?

 

Jó szerencsét!

Répássy Inci

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Filament.io 0 Flares ×

Kapcsolódó bejegyzések

Humanilla a közösségi médiában

HÍRLEVÉL

ÖNFEJLESZTŐ E-KURZUS
HA KELL EGY KIS BIZTATÁS...
Hasznos tanácsok, praktikus ötletek hetente
+ hétvégi blogösszefoglaló, hogy
ne maradj le semmiről.

Igen, szeretnék feliratkozni a humanilla.hu weboldal hírlevelére.

Back to Top

EL NE FELEJTSD LETÖLTENI AZ AJÁNDÉKOKAT!