MIRE JÓ EGY CÉGES RENDEZVÉNY?

MIRE JÓ EGY CÉGES RENDEZVÉNY?

MIRE JÓ EGY CÉGES RENDEZVÉNY?

MIRE JÓ EGY CÉGES RENDEZVÉNY? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
3 Flares Filament.io 3 Flares ×

 

A céges rendezvény kiváló alkalmat nyújt a kapcsolatépítésre. Sokan nem gondolnak arra, hogy egy ilyen társasági esemény is befolyásolhatja a munkahelyi előmenetelüket. Pedig mindenkinek vannak olyan, a munkájához fűződő kapcsolatai, amire érdemes oda figyelnie bármilyen foglalkozású, vagy beosztású az illető.

Akinek vannak olyan munkatársai, akikkel egész évben együtt dolgozik, de csak írásban, vagy telefonon tartják a kapcsolatot, akkor ez egy remek alkalom lehet a személyes találkozásra. Azokkal az üzleti partnerekkel is mód nyílik a közvetlenebb kapcsolat kialakítására, akikkel csak a tárgyalóasztal mellett találkoznak. A főnök és a beosztottak között is jó alkalmat nyújthat az oldottabb hangulatú program a további eredményes együttműködéshez. A vezetők számára is kitűnő alkalom egy év végi rendezvény arra, hogy megismerje a beosztottai személyes oldalát, amit a későbbiekben akár a munkában is hasznosíthat.

Szinte már közhely, hogy a nagy horderejű dolgok apróságokon múlnak. Nem mindegy ugyanis, hogy kivel, hogyan beszélgetünk. Bármennyire is kötetlen a program, mégis csak egy munkahelyi rendezvény, ahol a munkatársak és a felettesek vesznek részt, ezért mégsem viselkedhetünk teljesen fesztelenül.

Tévhit, hogy a „jó” társalgás csak úgy megtörténik. Az érdekes és tartalmas társalgáshoz szükséges a tájékozottság, természetesség, és némi gyakorlat. Az időjárás lapos és semmitmondó téma. A politika, vallás viszont esetenként provokatív is lehet. Jobb a békesség, ezért azt tanácsolom, hogy nagy ívben kerüld a hozzá kapcsolódó kérdéseket. Csak jó lehet, ha van a tarsolyodban egy-két munkától független téma, ami nemcsak remek kiinduló pont a beszélgetéshez, de tájékozottságodról, személyiségedről is árulkodik. Ha szeretnél jó benyomást kelteni magadról, válj a társaság színfoltjává. Ennek a hogyanjára van néhány javaslatom.

Ahhoz, hogy szórakoztató társalgást kezdeményezhess, képben kell lenned olyan területeken, mint:

  • napi történések – kivéve a politika, vallás
  • kulturális események – TV műsorok, filmpremierek, színházi bemutatók, könyv bestsellerek,
  • bulvárhírek – módjával
  • sportesemények – férfiak társaságában főképp a focicsapat eredményei
  • jó, ha ismersz egy-két jó éttermet, szórakozóhelyet a környéken,
  • utazási élmények

S hogy honnan tájékozódj a fenti témákban? Néhány lehetséges forrás: rádió és televízió hírműsorok, reggeli TV műsorok, napilapok, női és férfi magazinon, internetes hír- és magazin portálok, könyvértékesítő webáruházak és bestseller listáik, sportműsorok, stb. Ha nyomon követed ezeket a hírforrásokat, biztosan nem fogsz érdekes téma nélkül maradni és hozzá tudsz majd szólni mások felvetéseihez.

A könnyed társalgás hasznos és szórakoztató is egyben. Próbáld ki és oszd meg velünk a tapasztalataidat.

 

Jó szerencsét!

Répássy Inci

 

fotó: marthastewart.com
3 Flares Twitter 0 Facebook 1 Google+ 2 Filament.io 3 Flares ×

Kapcsolódó bejegyzések

Humanilla a közösségi médiában

HÍRLEVÉL

ÖNFEJLESZTŐ E-KURZUS
HA KELL EGY KIS BIZTATÁS...
Hasznos tanácsok, praktikus ötletek hetente
+ hétvégi blogösszefoglaló, hogy
ne maradj le semmiről.

Igen, szeretnék feliratkozni a humanilla.hu weboldal hírlevelére.

Back to Top

EL NE FELEJTSD LETÖLTENI AZ AJÁNDÉKOKAT!