MILYEN TOLLAT HASZNÁLJ?

MILYEN TOLLAT HASZNÁLJ?

MILYEN TOLLAT HASZNÁLJ?

MILYEN TOLLAT HASZNÁLJ? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
4 Flares Filament.io 4 Flares ×

Az emberek hajlamosak a látottak alapján ítélni. Éppen ezért nem is győzködök senkit az első benyomás fontosságáról. Különösen igaz ez állásinterjú alkalmával, amikor a későbbi megélhetés, boldogulás a tét. Az elszánt álláskereső betartja a sok jó tanácsot; időben érkezik az interjú helyszínére, szépen felöltözik, határozottan fog kezet, meggyőzően beszél a szakmai életútjáról, miközben tartja a szemkontaktust és az interjúztatók szinte a tenyeréből esznek, amikor is szükség van az aláírására. S akkor, ott megbicsaklik a történet; idegesen keresgél a zsebeiben, majd a táska mélyéről hosszú percek után előkotor egy viharvert neonszínű műanyag reklámtollat, amivel egy gombostűfejnyi tintapacát is hagy a kézjegye mellett. A csalódottság hirtelen elsöpör mindent és a „Köszönjük, majd értesítjük” kiábrándító mondat hangzik el. Jelöltünk pedig nem érti, hogy mi történhetett.

Sajnos tényleg igaz, hogy fontos dolgok apróságokon is elbukhatnak. A kockázat csökkentése érdekében a mai bejegyzésben arról írok, hogy milyen tollat használj, ha „hivatalos” ügyben jársz el, legyen az – mint a fenti példában – egy állásinterjú, vagy üzleti tárgyalás, megbeszélés.

Amint az már kiderült, reklámtollat semmiképp se válassz, főleg ha az a tárgyalópartner versenytársától származik. De milyet válassz mégis?

 

Kézre álló

Vannak olyan tollak, amelyek túl vaskosnak, nehéznek bizonyulnak, ezekkel nem szeretek írni. De valaki pont az ilyen írószereket keresi. Megint mások a vékony, filigrán tollakat kedvelik. A fogásán túl a maga után hagyott vonal vastagsága egy újabb szempont. Vannak akik a vastagabb, jobban látható vonalú tollakat kedvelik, és vannak, akik a vékony, szinte hajszálnyi vonalú tollakat részesítik előnyben. A választás során elsődleges szempont, hogy az adott tollat jó legyen kézbe venni. Ehhez pedig elég csak kipróbálni.

 

A kifinomult töltőtoll

A legkifinomultabb választás kétség kívül a töltőtoll, ami akár egész életén át elkísérheti az embert. A töltőtoll időtlen eleganciát képvisel, használóját pedig egyfajta intellektuális kisugárzással tölti fel. Töltőtollal ugyanis nem lehet csak „úgy” írni, a firkálás pedig szinte kizárt. A töltőtollal való íráshoz kétség kívül hozzá kell szokni, mert csak bizonyos szögben tartva ír, de akkor szinte siklik a papíron. A kéz erőlködés nélkül képes mozgatni, ezért az íráskép lágyabbá válik. Ugyanakkor a természetes írómozgás és nyomaték miatt a papírba beleszívódó tinta élőbb, lüktetőbb, ún. reliefes vonalat hagy maga után. (grafológusok számára igazi csemege az ilyen írás!!) Aki a töltőtollakról többet is szeretne megtudni, remek írásokat talál a következő oldalon: www.toltotoll.blog.hu

 

A kényelmes golyóstoll

Ha mégis golyóstoll, azok között is lehet jó minőségű, szebb darabokat találni. Kényelmesebb a töltőtollnál, de ez is okozhat galibát például azzal, ha folyik, vagy ha kihagy a tinta. Mindkettő oka lehet a golyó sérülése, ami egyenetlenül hordja fel a tintát a papírra. Ha így áll a dolog, egyszerűen cseréld le a tollbetétet egy újra.

  • Mindkét esetre vonatkozik, hogy a toll legyen kifogástalan állapotban. Sem a rágott végű, sem a törött, sérült, vagy tintapacákkal tarkított darabok nem keltenek jó benyomást a gazdájukról.
  • Tartózkodj a színes (piros, zöld, barna, stb.) tintáktól. A kék az általánosan elfogadott, maradj is ennél.
  • A toll tárolására legmegfelelőbb eszköz az egy, vagy két darabos tolltartó. Ha valódi bőrből készült, annál jobb. Ennek praktikusan a táska oldalzsebében van a helye. Így biztosan elsőre megtalálod és nem kell érte feltúrnod az egész táskádat.
  • Ha a toll előkerült, használat után tedd vissza a helyére. Semmi szükség rá, hogy idegességedben, vagy netán unalmadban kattogtasd, görgesd a tenyeredben, vagy ki tudja…

Tudom, az, hogy milyen tollat használsz, nem egy nagy horderejű kérdés. Azért, hogy ne a kicsin múljon, talán segít ez a cikk és most leellenőrzöd a tollkészletedet, hogy ezzel az aprósággal is növelhesd a magabiztos és profi benyomást magadról.

Sok gyümölcsöző szerződés aláírását kívánom neked.

 

Jó szerencsét!

Humanilla_nevalairas

 

4 Flares Twitter 1 Facebook 1 Google+ 2 Filament.io 4 Flares ×

Kapcsolódó bejegyzések

Humanilla a közösségi médiában

HÍRLEVÉL

ÖNFEJLESZTŐ E-KURZUS
HA KELL EGY KIS BIZTATÁS...
Hasznos tanácsok, praktikus ötletek hetente
+ hétvégi blogösszefoglaló, hogy
ne maradj le semmiről.

Igen, szeretnék feliratkozni a humanilla.hu weboldal hírlevelére.

Back to Top

EL NE FELEJTSD LETÖLTENI AZ AJÁNDÉKOKAT!