MILYEN A JÓ NÉVJEGYKÁRTYA?

MILYEN A JÓ NÉVJEGYKÁRTYA?

MILYEN A JÓ NÉVJEGYKÁRTYA?

MILYEN A JÓ NÉVJEGYKÁRTYA? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

A professzionális névjegykártya – bármennyire is digitális világban élünk – nem megy ki a divatból. A kapcsolatépítés egyik szükséges velejárója, az önmarketing eszközeként megerősíti az első benyomást; világossá teszi a nevet, biztosítja az elérhetőségeket, bemutatja mi az, amit fontosnak tartasz közölni magadról. Legyen az a foglalkozásod, a vállalkozásod, vagy akár a hitvallásod. A névjegykártya az üzleti életben olyan híreket közöl, amelyek jó, ha az első perctől mindenki számára egyértelműek.

A névjegykártyának tükröznie kell a személyes képet, ezért különösen figyelni kell a részletekre. Csakhogy egy névjegykártya nem csak írott, de íratlan információkat is közvetít. Ez a névjegykártya metakommunikációja, ami legalább annyira fontos, mint az, ami rá van nyomtatva. Ha te is épp névjegykártyát szeretnél készíttetni, a következő szempontokat is tartsd szem előtt:

 

Minőség

Névjegykártya esetében nem érdemes fukarkodni. Csakis kiváló minőségű papírt érdemes választani, ami a mellett, hogy esztétikus, tartósnak is bizonyul. A névjegykártya kiemelt szerepét mi sem bizonyítja jobban, hogy ma már nem csupán papírból, hanem egyéb anyagokból, mint például vékony műanyag, fém, vagy fa lapokból is készülhet névjegykártya.

 

Betűtípus

A választott betűtípusnál elsődleges szempont legyen a jól olvashatóság. Ezt elősegíti a látható méret és az egyértelmű forma. Mi haszna egy barokkos betűtípusnak, ha alig lehet kisilabizálni az illető nevét? Vagy egy jól megformált betűtípusnak, ha nagyítóval lehet, csak kibetűzni? Szerencsére a választható betűtípusok száma szinte végtelen. Ezek között biztosan akad olyan, amelyik mind méretben, mind stílusában illeszkedik a szöveges tartalomhoz.

 

Esszencia

A névjegykártya esetében nem szabad kísértésbe esni. Ez nem az a fórum, ahol hosszadalmas fejtegetésekre vagy végeláthatatlan felsorolásokra lenne szükség. Már csak a terjedelmi korlátok miatt sem. (Meglehetősen zavaros képet fest, amikor a rendelkezésre álló apró felület tele van írva.) Ez esetben szigorúan csak a legfontosabb információkat szabad közölni. A név mellett ezek lehetnek a cég neve, amit képviselsz, valamint az ott betöltött pozíciód. Az elérhetőség esetében a telefonszám, e-mail cím mellett célszerű egy webes felületet megadni, ami a lehető legszélesebb körű tájékoztatást biztosít.

 

Megkülönböztetés

A névjegykártyával közvetített üzenet legyen egyedi és felejthetetlen. Erre számtalan kreatív megoldás bevethető. Lehet az egy rendhagyó forma, egy egyedi logó, a foglalkozás vagy fő profil frappáns megfogalmazása, ütős idézet, bölcs hitvallás, stb. Ha valaki a megszokottól teljesen eltérő megoldásokat alkalmaz, érdemes átgondolni, nehogy a dolog a visszájára süljön el. A furcsa alak, egyedi méret vagy kreatív kivitelezés amennyire egyedi, annyira bonyolult is lehet, mert megnehezítheti a tárolást. Ezek éppen a maradandó benyomást veszélyeztetik, mert elkallódhatnak egy fiók mélyén.

 

Kifogástalan állapot

A legkörültekintőbben létrehozott névjegykártya is ellened fordulhat, ha nem megfelelően tárolod. A szennyezett, megtört, vagy felgyűrődött sarkú darabok rossz színben tüntetnek fel és elriaszthatják a potenciális partnereket. Az ilyen névjegykártyák a szemétre valók. Csakis olyan névjegykártyát nyújts át, ami kifogástalan állapotban van. Ez egyszerűen megoldható, ha a névjegykártyáidat egy erre a célra rendszeresített tokban tartod.

Ha hasznosnak találtad a cikket, ezt is nézd meg: Névjegykártya tippek

 

Jó szerencsét!

Répássy Inci

Ajánld az ismerőseidnek itt:

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Filament.io 0 Flares ×

Kapcsolódó bejegyzések

Humanilla a közösségi médiában

HÍRLEVÉL

ÖNFEJLESZTŐ E-KURZUS
HA KELL EGY KIS BIZTATÁS...
Hasznos tanácsok, praktikus ötletek hetente
+ hétvégi blogösszefoglaló, hogy
ne maradj le semmiről.

Igen, szeretnék feliratkozni a humanilla.hu weboldal hírlevelére.

Back to Top

EL NE FELEJTSD LETÖLTENI AZ AJÁNDÉKOKAT!