MIBEN MENJ AZ ÁLLÁSBÖRZÉRE?

MIBEN MENJ AZ ÁLLÁSBÖRZÉRE?

MIBEN MENJ AZ ÁLLÁSBÖRZÉRE?

MIBEN MENJ AZ ÁLLÁSBÖRZÉRE? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Az állásbörze nem más, mint munkaerő mustra. Ha nem is zajlik annyira hivatalos körülmények között, mint egy klasszikus interjú, attól még az. Senkit ne tévesszen meg a vásári hangulat! Ez is az álláskeresés része, a munkáltató képviselői (HR-es szakember, cégvezető) és az álláspályázó találkozásáról szól. Éppen ezért az állásbörze megjelenés is legyen ennek megfelelően visszafogott és elegáns. Az ún. business casual kategóriába tartozó elegáns, visszafogott utcai viselethez tartozó ruhadarabok azt hiszem jó választásnak bizonyulnak.

A réteges öltözködés nem csupán kényelmi szempontból fontos. Jó benyomást kelt a blúz (főképp ha galléros) és a fölötte viselt „V” kivágású, ún. twistpulóver, vagy blézer kombinációja. Igen a pulóver, vagy a kardigán is lehet elegáns, ha finom, kötött anyagból készült, ápolt, jó állapotú és sötét színű. A kibolyhosodott, kinyúlt darabok mehetnek a süllyesztőbe!

A szoknya és a nadrág nőknél egyaránt elfogadható manapság. A szoknya azonban le legyen túl rövid, a nadrág pedig ne legyen túlságosan passzentos.

A cipő egy ilyen több órás rendezvényen úgy gondolom kardinális kérdés. Fontos, hogy kényelmes legyen, ha netán hosszú ideig kell állva várakozni egy-egy meghallgatásra.

Táskából mindjárt kettő is elkel. Az egyikbe, a kézitáskában, ridikülben a személyes irataidat, pénztárcát, telefon (szigorúan lehalkított, vagy kikapcsolt állapotban) és névjegykártyát tarthatod. Ide rejthetsz frissítő mentolos cukorkát, energetizáló csokikát is, hogy biztosan jó formában maradj a tervezett túra végéig.

A másikban egy mappában szépen kisimulva lapuljon a pályázati anyagod. Itt kaphat helyet a jegyzetfüzeted is, amibe az előzetes feljegyzéseid írtad a meglátogatni kívánt standokról.

 

Humanilla_blog_alairas

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Filament.io 0 Flares ×

Kapcsolódó bejegyzések

Humanilla a közösségi médiában

HÍRLEVÉL

ÖNFEJLESZTŐ E-KURZUS
HA KELL EGY KIS BIZTATÁS...
Hasznos tanácsok, praktikus ötletek hetente
+ hétvégi blogösszefoglaló, hogy
ne maradj le semmiről.

Igen, szeretnék feliratkozni a humanilla.hu weboldal hírlevelére.

Back to Top

EL NE FELEJTSD LETÖLTENI AZ AJÁNDÉKOKAT!