MI LEGYEN? – AZ ÍRÓASZTAL FIÓKODBAN?

MI LEGYEN? – AZ ÍRÓASZTAL FIÓKODBAN?

MI LEGYEN? – AZ ÍRÓASZTAL FIÓKODBAN?

3 hozzászólás MI LEGYEN? – AZ ÍRÓASZTAL FIÓKODBAN? című bejegyzéshez
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

A „Mi legyen?” sorozat következő részében az irodai íróasztalfiók kitárgyalására esett a választásom. Az iroda helyett mondhatnék munkahelyi szekrényt is, ha valakinek nem íróasztal melletti a munkaköre. Bárhol is dolgozz, szükséged lehet egy „sarokra”, ami csak a tiéd, amit kihasíthatsz magadnak menedékként, megnyugtató hátországként, hogy a saját motyódat legyen hová eltenni. A munkahelyen huzamosabb időt (4-6-8-12) órát is eltöltünk, ezért jó, ha bebiztosítjuk magunkat minden eshetőségre olyan holmikkal, amelyek munka közben is hozzájárulnak a komfortérzet megteremtéséhez és elsősegélyként szolgálhatnak a kisebb-nagyobb vészhelyzetek esetén.

 

ÍRÓ- ÉS IRODASZER

Ezeket jobb helyeken a munkáltató biztosítja. Vannak olyan munkahelyek, ahol csak az alap dolgokat adják (papír, naptár), de azokat is csak év elején. Aki pedig év közben lép be egy új munkahelyre, számos hiányossággal meg kell küzdenie. A kollégáktól kuncsorogni, az asztalukról elvenni ezt-azt mégsem elegáns, ezért jobb, ha összeállítasz egy saját készletet a magad számára. Ha visszagondolok a korábbi munkahelyeimre, a hagyományos irodai környezetben ezeknek a holmiknak nem árt kéznél lenniük:

 • Írószerek
  Nekem volt és van is egy tolltartóm, amit a ridikülömben tartok. Abban vannak tollak, ceruzák, szövegkihúzó, alkoholos és egyszerű filctoll és radír. Ettől függetlenül az íróasztalomban is tartottam tollakat, filceket, ceruzákat. Mivel ügyfelekkel is foglalkoztam, ezért volt néhány egyszer használatos, olcsó golyóstollam is, amit külön az ő részükre tartottam fenn, hogy legyen mivel aláírniuk, ha arra volt szükség.
 • Irodaszerek
  Jegyzetfüzet, post-it lapok, gemkapocs, lyukasztó, tűzőgép, tűzőgép kapocs, tűzőgép kapocs kiszedő, iratcsipesz (kisebb-nagyobb), cellux, olló, papírvágó kés, hibajavító festék (alias: nyalóka), ragasztó stift, boríték (különböző méretben),
 • Határidőnapló
  Határidőnapló nélkül nem is tettem egy lépést sem. Ezt mindig magamnál hordtam a táskámban. Mindent ebbe jegyeztem fel, amit fontosnak tartottam; megbeszélések időpontjait, címeket, telefonszámokat, fontosabb információkat a munkámmal kapcsolatban.

 

TISZTÁLKODÁS, HIGIÉNIA

Ez egy kényes kérdés irodában, ahol több ember van „összezárva”. De nemcsak a kollégákkal szemben, hanem olyan munkakörökben is fontos a jól ápoltság, ahol ügyfelekkel van rendszeres, napi kapcsolatban a munkaerő, aki nemcsak önmagát, de egyúttal a céget is képviseli. Nyári időszakban, vagy stresszes helyzetekben jelentkezhetnek kínos izzadtságfoltok, amit jó lenne megelőzni, vagy legalább is orvosolni. Aki pénzzel dolgozik, annak fontos lehet a gyakori kézmosás. De maga a papír is tud piszkos, poros lenni, esetleg a nyomdafestéktől lehet fekete foltos a kezünk. Aki pedig pénzzel dolgozik, annak szinte kötelező alapfelszerelés egy praktikus tisztasági csomag.

A smink készlet a ridikülöm alap tartozéka, ezt az irodai fiókomban sosem tartottam, ahogy manikűrkészletet sem. Ezeknek inkább a táskában a helyük. Amiknek viszont mindenki, minden munkahelyen hasznát veheti:

 • Tisztasági csomag
  Folyékony szappan, törölköző. Mindkettő előfordul mini, vagy turista változatban. Így helyet sem foglalnak, meg akkor sem lesz túl feltűnő, ha a hónod alatt a kis csomaggal a mosdó felé veszed az irányt. Vannak helyzetek, amikor alkoholos kézfertőtlenítő gélre is szükség lehet. A fiók mélyén egy tekercs WC papír is megfér az elmaradhatatlan, többfunkciós papírzsebkendő mellett. Nőknél elengedhetetlenek a „nehéz napok” kellékei; a tampon, intimbetét utánpótlás. A személyes higiéniát biztosíthatja még a nedves törlőkendő, amit gyors zuhanyozás helyett is bevethetsz. Pillanatok alatt végig törölgethetők és felfrissíthetők vele a kényes hajlatok. Étkezés után szükség lehet fogmosásra, ezért a fogkefe, fogkrém, szájvíz hármasának is érdemes helyet szorítani. Bizonyos helyzetekben a fogselyem is jól jöhet.
 • Frissítés
  Ahhoz, hogy mindig nett és jó illatú légy, szükség lehet nap közbeni dezodorálásra, ezért jól jöhet a fiókba egy dezodor, mini parfüm, vagy spray. Ugyanilyen célzattal jó, ha van nálad egy csomag mentolos rágógumi, vagy cukorka. Ami azt illeti én a hajammal nem szoktam nap közben foglalkozni, a biztonság kedvéért azért volt nálam egy hajkefe. A kolléganőknél azonban komoly hajápoló arzenált láttam; különböző fésűk, kefék, hajhab és az elmaradhatatlan hajlakk, hosszú hajúaknál csatok, hajgumik, hajpántok vonatkozásában. A kézkrém főleg hideg, szeles időkben, vagy nagyobb mosogatások után szokott „életmentő” lenni, ha valaki utálja a száraz érzetet.

 

MINI KONYHA

Velem sokszor előfordult, hogy itthonról vittem ebédet magamnak. Hiába volt a munkahelyemen konyha, jobban szerettem a sajátomból enni. Meg aztán van az a bizonyos „édes éhség”. Amikor úgy ennél valamit, ami feldob egy kicsit. Ezekre az esetekre sem árt felszerelkezni.

 • Konyha
  Pohár, bögre, evőeszköz, kiskanál, tányér, müzlis tálka, szalvéta vagy papírtörlő.
 • Éléskamra
  A munkahelyi kávézás – amennyire én láttam – kalákában zajlik; a hozzávalókat (kávé, tej, tejszín, cukor) beadják a közösbe. De aki hozzám hasonlóan nem kávés, hanem teás, az biztosan tart magánál különböző tea filtert és a saját tea szertartás szokásos elemeit, mint a méz, citromlé vagy citrompótló. Ha le akarna esni a fejed, akkor jött el a szőlőcukor, a csoki ideje. Van az a csoki bonbon, aminek feketekávé a „tölteléke”. Na, az a legjobb! Erőgyűjtéshez kiváló nassolnivalók a müzli szeletek, gabonás kekszek. Nem kell hozzá megteríteni, egy pár falat is tele van energiával.

 

GYORS(ELSŐ)SEGÉLY

Az őszi-téli megfázásos időszakot, a hirtelen ránk törő fejfájást, vagy a kisebb baleseteket célszerű azonnal kezelni, hogy ne legyen belőlük nagyobb baj. Ezért semmiképp sem hiábavaló egy elsősegély csomag összeállítása. Tényleg csak a legszükségesebbekre szorítkozva. Ide tartoznak a bevált fájdalom és lázcsillapítók. A meghűlés első tüneteinek kezelésére szintén a számodra már bevált szerek (Aspirin, Coldrex, Neocitran, stb.), orrspray, torokfertőtlenítő szopogató cukorka. Kisebb balesetek esetére ragtapasz. Akinek érzékeny a szeme és egész nap a monitort bámulja, tutira jól jár, ha van kéznél szemcsepp.

 

(ÖSSZ)KOMFORT

Azért, hogy ne kelljen egy kellemetlenség miatt egész nap rosszul érezned magad, szükséged lehet még egy-két apróságra. Ilyen lehet egy mini varrókészlet (3-4 féle cérnával, tűvel és az elmaradhatatlan biztosítótűvel). Sokan visznek be a munkahelyükre váltócipőt, (a papucsot annyira nem tartom jó ötletnek.), ami télen és nyáron is jó szolgálatot tehet. A szakadt, felfutó harisnyánál kevés rondább látvány van, ezért igazán elfér egy-egy pót harisnya. Az ún. mágikus henger, az a ragacsos felületű, szuperül leszedi a szöszt, hajszálat és egyéb csúfságokat a ruháról, hogy ápoltabb benyomást kelthess. A hűvösebb napokban lehet segítség egy kardigán, vagy blézer.

Nekem ennyi jutott eszembe. Te mivel tudnád még kiegészíteni a sort?

 

Humanilla_blog_alairas

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Filament.io 0 Flares ×

Kapcsolódó bejegyzések

Humanilla a közösségi médiában

HÍRLEVÉL

ÖNFEJLESZTŐ E-KURZUS
HA KELL EGY KIS BIZTATÁS...
Hasznos tanácsok, praktikus ötletek hetente
+ hétvégi blogösszefoglaló, hogy
ne maradj le semmiről.

Igen, szeretnék feliratkozni a humanilla.hu weboldal hírlevelére.

Back to Top

EL NE FELEJTSD LETÖLTENI AZ AJÁNDÉKOKAT!