MI LEGYEN? – …A KOCSIBAN, HA SOKAT UTAZOL

MI LEGYEN? – …A KOCSIBAN, HA SOKAT UTAZOL

MI LEGYEN? – …A KOCSIBAN, HA SOKAT UTAZOL

MI LEGYEN? – …A KOCSIBAN, HA SOKAT UTAZOL bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Volt időszak, amikor a munkámból kifolyólag rengeteget voltam úton. Az autóm szinte a második otthonommá vált. De nem csak azzá, a menedékemmé is. Óriási biztonságot adott akárhová mentem, hogy az autóban felfrissíthetem magam, ehetek, pihenhetek nap közben. Ez annak volt köszönhető, hogy a járgányt alaposan felszereltem egy nagy csomó mindennel, amire a nap során csak szükségem lehetett. Így amikor gyalogosan közlekedtem, ügyfeleket látogattam nem egy megpakolt bőröndöt kellett cipelnem.

Ha neked is hasonló munkaköröd van, hogy sok időt töltesz kocsiban, vagy „terepen”, akkor lehetséges, hogy számodra is akad egy-két hasznosítható ötlet a következő bejegyzésben.

 

SZÉPSÉGÁPOLÁS, HIGIÉNIA

A női autó a női táska kiterjesztése. Ezért kezdetnek vegyük a higiéniához, szépségápoláshoz kapcsolódó dolgokat. Nekem a kocsiban mindig van papírzsebkendő, wc papír, intimbetét és tampon, mert ugye sosem lehet tudni…

Egy nagyobb neszesszerbe teszek folyékony szappant, kis flakonost. Ilyet a legtöbb drogériában árusítanak turista felszerelésként. A másik alap cikk a kézfertőtlenítő. Ennek is nagy hasznát vettem korábban, ha olyan helyen jártam, ahol nem volt ugyan tanácsos, de muszáj volt megfogni a kilincset. Már nem járok ilyen helyekre, de a kézfertőtlenítő maradt az alap felszereltség között. A dezodor is elmaradhatatlan kellék, de ami még fontosabb az a kis méretű törölköző. Mindjárt kettőt is tartok a kocsiban. Az egyiket száraz, a másikat nedves használatra. Ilyenkor nyáridőben jól jöhet, ha az autóban fel tudom frissíteni magam. Ehhez már csak egy palack tiszta csapvízre van szükség, amit hosszabb út előtt reggelente bekészítek az autóba. Ebből öntök a törölközőre és azzal át tudom törölgetni magam. Rendkívül kellemesen lehűt, és hosszú időre felfrissít a rekkenő hőségben.
Szintén elengedhetetlennek tartom, hogy legyen nálam fogkefe és fogkrém, így bármikor ehetek akár mákos ételt is, nem kell aggódnom, hogy ételmaradék tapadna a fogaimra.
A hintőpor sem hiányozhat a kollekcióból; a ruha alatti hajlatokba, cipőbe szórva kellemes, üde érzetet biztosít.
Egy flakon magas faktorszámú naptejet is beteszek a csomagba az orrom és a vállaim védelmére.
Egy nagyobb kézi tükör és egy fésű sem hiányozhat. Tárolásra tökéletesen bevált az ülés háttámlájára csatolható rendszerező, aminek a zsebei elnyelik ezt a sok holmit.

az ülés háttámlájának kihasználása tárolóként

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ÖLTÖZÉK

Ha 10-12 órát kell egyhuzamban ugyanabban a ruhában tölteni, nem árt, ha van cserére lehetőség. Éppen ezért nálam mindig van harisnyanadrág (kétféle színű), pamut zokni, fehérnemű főként hőségben, amit egy autós pihenő mosdójában könnyedén átcserélhetek, ha szükséges. Egy kényelmes, lapos talpú szandálcipőt is szoktam itt tartani, hogy ne a csini cipőben kelljen kilométereket vezetni. A napszemüveg elengedhetetlen kelléke nemcsak a nyári autózásnak. Ebből is tartok egyet az autóban. Az esernyő is állandó része a felszerelésnek, ami nyáron is jól jöhet.

 

EVÉS-IVÁS

Ásványvíz, vagy valamilyen üdítő, télen egy termosz forró tea nélkül nem indulok el hosszabb útra. Ezen kívül 1-2 szendvics is kerül az ételtartóba, ami rendszerint egy hűtőtáska (az anyósülés mögé beszorítva éppen befér). A hűtést egy literes palack előzetesen lefagyasztott vízzel oldom meg, de vannak szivargyújtóra csatlakoztatható elektromos hűtőtáskák is. A dobozba gyümölcsöt, savanyú, vagy mentolos cukorkát, csokit is szoktam tenni, hogy vezetés közben is fel tudjam dobni magam egy-egy falat édességgel. Kekszet, müzli szeletet is teszek a kezem ügyébe azért, hogy ha megéheznék legyen mit rágcsálni addig, míg meg tudok állni valahol, hogy elmajszoljam a szendvicsemet. Minden eshetőségre felkészülve tartok még a dobozban kést, kanalat, villát és poharat, de a papírtörlő sem hiányozhat.

 

ELSŐSEGÉLY

Ez nem a szokásos autós elsősegély doboz. Azt nem szoktam kinyitni. Ebben a dobozban az általam összeválogatott dolgokat tartom kisebb balesetek kezelésére. Ennek a doboznak elengedhetetlen része a gézzel bélelt ragtapasz. Olyat használok, amit méterben lehet venni és a kívánt méretre vágható. Ehhez kell egy olló is, ami szintén megy a dobozba. Ebben található még fájdalom- és lázcsillapító tabletta, kálcium pezsgőtabletta (szeretnek a méhek), Fenistil gél és az Optenisept nevű fertőtlenítő szer. Ezt azért kedvelem, mert színtelen, nem hagy nyomot a bőrön és pumpás kiszerelésben tényleg higiénikus, kényelmesen használható. Ha már fertőtlenítő, akkor Tantum Verde szopogatható tablettát is tartok benne szájfertőtlenítésre, torokgyulladás kezdeti kezelésére. Az egész doboz az ülés alatt elfér, egyáltalán nincs útban!

 

AUTÓS KELLÉKEK

Az autónak is szüksége van néhány dologra, amivel a működését és számunkra a használatát megkönnyíti. Ezek pedig: az ablakmosó folyadék, a motorolaj és desztillált víz hűtőfolyadék pótlásához (csak lehűlt motor esetén használható!). Az ablakok törléséhez tartok még egy nedvszívó szivacsot és egy törlőrongyot is a műszerfal alatt. E mellett jó, ha van a kocsiban térkép, jegyzetfüzet és toll. Nem kötelező, de nyaranként jó szolgálatot tehet egy cserélhető, mosható pamut üléshuzat. Az, amelyik olyan, mint egy trikó. Nem túl drága és növeli a komfortérzetet. A csomagtartóban állandóan ott lapul egy pokróc, amire rá lehet ülni egy autós pihenőben, ha nem túl bizalomgerjesztő az ottani pad. Egy másikat a hátsó ülésen tartok, ezt takaróként szoktam használni, bár erre nyári időszakban nincs szükség.

Te mivel tudnád még kiegészíteni a felsoroltakat?

Humanilla_blog_alairas

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Filament.io 0 Flares ×

Kapcsolódó bejegyzések

Humanilla a közösségi médiában

HÍRLEVÉL

ÖNFEJLESZTŐ E-KURZUS
HA KELL EGY KIS BIZTATÁS...
Hasznos tanácsok, praktikus ötletek hetente
+ hétvégi blogösszefoglaló, hogy
ne maradj le semmiről.

Igen, szeretnék feliratkozni a humanilla.hu weboldal hírlevelére.

Back to Top

EL NE FELEJTSD LETÖLTENI AZ AJÁNDÉKOKAT!