MENTOR? KELL AZ NEKEM?

MENTOR? KELL AZ NEKEM?

MENTOR? KELL AZ NEKEM?

MENTOR? KELL AZ NEKEM? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
7 Flares Filament.io 7 Flares ×

A görög mitológiából ismert alak, Mentór gyámként állt Odüsszeusz fia mellett, míg apja a trójai háborúban harcolt. Amikor Pallasz Athéné az ifjút jó tanácsokkal kívánta ellátni, maga is Mentór alakjában jelent meg előtte és arra biztatta a fiút, hogy hajózzon apja után és derítse ki, hogy mi történt vele.

A mentor szó jelentése atyai jó barátot jelent, aki pártfogol egy tőle fiatalabb, közeli ismerőst. Jelenthet nevelőt, aki tanítja, terelgeti a rá bízott személyt, de jelenthet tanácsadó szakembert is, aki a nálánál fiatalabb, pályakezdő szakmai útját egyengeti.

 

Magyarországon a mentorálással főképp a gyermekek nevelésével, illetve a rászorulók segítésével kapcsolatosan találkozhatunk. A munkahelyi kultúrában kevésbé elterjedt, hogy egy idősebb, tapasztaltabb, a szakmájában elismert szakember felkaroljon és tanácsaival segítsen egy pályája kezdetén járó, fiatal kollégát. Pedig tőlünk nyugatabbra lévő országokban, vagy a tengerentúlon nagy hagyománya van a munkahelyi mentorálásnak.

Mint annyi minden mást (jót és kevésbé jót) átveszünk az ún. „fejlett” államoktól, miért ne lehetne ezt a – szerintem nagyon is jó – gyakorlatot hazánkban is meghonosítani? Ki tudja, talán ez az írás is hozzátesz majd ahhoz, hogy a munkahelyi mentorálás megvethesse lábát a honi munka világában.

 

Mit tesz egy mentor?

  • Gyakorlati tanácsokkal lát el
  • Használható tudást nyújt
  • Szakmai jövőképet fest eléd
  • Megmutatja a helyes irányt, hogy elérd a céljaidat
  • A munkahelyi előmeneteled szempontjából jelentős kérdésekben segít a döntés meghozatalában.

 

A mentor és a mentoráltja között személyes jellegű, de kizárólag a szakmai kérdésekre korlátozódó kapcsolat áll fenn. A mentor bizonyos értelemben olyan, mint egy személyes karrier tanácsadó. Akkor fordulj hozzá, amikor a pályáddal kapcsolatban döntéshelyzetbe kerülnél (pl.: ha továbbképzést fontolgatsz, ha állást szeretnél változtatni, ha ismeretlen szakmai feladattal találkozol, stb.). Tehát vele szigorúan és csakis a munkahelyi előmeneteleddel kapcsolatos témákat illik és kell megbeszélned. Ő az a személy, aki bevezet a szakmád berkeibe, aki a tapasztalatain keresztül praktikus tanácsokat ad, hogy te ne kövesd el ugyanazokat a hibákat, amiket annak idején ő elkövetett.

 

S hogy hogyan lehet mentorod?

Egy ideális világban a mentor az, aki felkarolja a tehetségesnek tartott fiatalt és egyengeti a szakmai karrierjét. De sok szempontból nem élünk ideális világban, ezért neked kell megtenni az első lépéseket. Keresned kell az olyan ember társaságát, akit alkalmasnak tartasz rá. A mentor és mentoráltja közötti kapcsolat a szakmai mellett bizalmi kérdés is. Akivel szívesen megosztanád az elképzeléseidet, a gondjaidat és akinek adsz a szavára, aki ösztönzőleg hat rád. Feltétlenül olyasvalaki támogatását keresd, akit szakmai szempontból nagyra tartasz, akit tisztelsz és akiről érzed, hogy a tudását, tapasztalatait önzetlenül átadja, hogy könnyebben elérhesd a céljaidat.

De figyelem: ő nem a baráti köröd tagja, ne is tekintsd annak! Lehet, sőt kell is, hogy barátságos hangulat alakuljon ki közöttetek, de ő nem a barátod. Az ember a barátaival eljár szórakozni, felhívja őket azért, hogy megbeszélje az élet fontos, és kevésbé fontos dolgait, akinek a vállán elsírhatja a bánatát, de a mentor teljesen más kategória!

 

A nyomulás rossz taktika!

A hosszú távon jól működő kapcsolatnak természetes módon kell kialakulnia. Nem is biztos, hogy ki kell mondanod, hogy a leendő mentorodnak szemelted ki. Egyszerűen csak időről időre kérd ki a véleményét, oszd meg vele az elképzeléseidet és látni fogod, hogy ő hogyan reagál, hogy hogyan alakul a kettőtök viszonya, lehet-e belőle mester és tanítvány kapcsolat.

 

Légy pontos és lényegre törő!

Mivel ő tesz neked szívességet, neked kell hozzá alkalmazkodnod! A mentorok gyakran elfoglalt emberek, ne pocsékold az idejüket. A lehető legudvariasabban kérj tőle időpontot a beszélgetéshez. Akár telefonon, akár személyesen (úgy jobb), de mindenképpen előzetesen kérd meg, hogy szánjon rád néhány percet. Ne tartsd fel tovább, mint amennyire feltétlenül szükséges. Ezt úgy érheted el leginkább, ha a problémádat a lehető legrövidebben körülírod és a kérdéseidet egyszerűen és világosan megfogalmazod felé. Ehhez konkrétan tudnod kell, hogy milyen segítséget vársz tőle.

 

A mentoron is sok múlik!

Mint minden kapcsolatnál, a mentor és mentoráltja közötti kapcsolat is két emberes. Lehetsz te bármilyen udvarias és körültekintő, ha a mentornak kiszemelt személy nem áll kötélnek, vagy nem úgy támogat, ahogy számodra az a legjobb. A magas szintű és megbízható szakmai tudás mellett fontos az emberi oldal. Először is nyitottnak kell lennie arra, hogy támogasson egy számára idegen, de ígéretes karrier előtt álló fiatalt. Mindenképpen önzetlennek kell lennie. Nem szabad riválisnak tekintenie, hiszen nincsenek egy súlycsoportban. A legfontosabb, hogy legyen szeme arra, hogy az adott fiatalban meglássa a lehetőséget. Arra, hogy felismerje az erősségeit és felelősen olyan irányba terelje, ahol azt sikerre viheti.

 

Jó szerencsét!

 

Humanilla_nevalairas

 

Kép forrása: forbes.com

Hasznosnak találtad ezt a cikket? Oszd meg a barátaiddal, hogy ők is elolvashassák. Lájk itt:

7 Flares Twitter 1 Facebook 4 Google+ 2 Filament.io 7 Flares ×

Kapcsolódó bejegyzések

Humanilla a közösségi médiában

HÍRLEVÉL

ÖNFEJLESZTŐ E-KURZUS
HA KELL EGY KIS BIZTATÁS...
Hasznos tanácsok, praktikus ötletek hetente
+ hétvégi blogösszefoglaló, hogy
ne maradj le semmiről.

Igen, szeretnék feliratkozni a humanilla.hu weboldal hírlevelére.

Back to Top

EL NE FELEJTSD LETÖLTENI AZ AJÁNDÉKOKAT!