MANCS VAGY KACSÓ? MELYIKET SZERETNÉD?

MANCS VAGY KACSÓ? MELYIKET SZERETNÉD?

MANCS VAGY KACSÓ? MELYIKET SZERETNÉD?

MANCS VAGY KACSÓ? MELYIKET SZERETNÉD? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Várakozom. A sorszám szerint még négyen vannak előttem. Bámészkodom. Végre az eredményjelző tábla kidalolja a számomat, megyek is gyorsan az ablakhoz. A pult mögött kései húszas, vagy korai harmincas mosolyog, majd nyúl a papírjaimért az XXL-es méretű, extra ívben hajlított, strasszal feltuningolt vérvörös karvaly karmokkal felvértezve. Látszik, hogy a műkörmös nem kevés munkaórát tett bele. Szinte hátra hőkölök. Ha egy ilyen csaj azzal fenyegetne, hogy kikaparja a szemeimet, azt biztos, hogy komolyan venném. Pár pillanat múlva olyan boszorkányos gyorsasággal csapkodta a klaviatúrát, mint cimbalmos a cimbalom húrokat. Csakhogy ez kevésbé volt zene füleimnek. De az még szebb volt, ahogy a papírokat megfogta, szinte marokra, mint egy kisgyerek, akinek a finommozgásokhoz még suta a keze. A hab a tortán viszont az volt, amikor megpróbált gemkapoccsal összetűzni néhány iratot. Azt látni kellett volna, mekkora mutatvány volt, mire végre sikerült neki.

Halvány mosollyal kifordultam az ajtón és azon tűnődtem, hogy szerinte ezek az ujjvégződések ízlésesek? Mert praktikusnak biztosan nem mondhatóak, ahogyan láttam. Mi vihet rá valakit arra, hogy ilyet biggyesztessen a körmeire? Egyáltalán a felettese látta már, hogy mennyit ügyetlenkedik miattuk? Hazafelé elhatároztam, hogy írok egy bejegyzést a kifinomult manikűrözésről.

Véleményem szerint a kéz, a körmök higiéniája és ápoltsága alapvető elvárás. Nincs is kiábrándítóbb, mint a koszos, berepedezett, vagy lerágott köröm. A kis körömkefével való tisztítás – szükség esetén – a napi tisztálkodás része kell, hogy legyen. Ez minimális időráfordítást igényel, az eredmény viszont mindenképpen rokonszenvet kelt.

A körmök hossza akkor optimális, ha az ujjbegyek végéig ér. Ha annál rövidebb, az ujjaink érzékennyé, akár fájdalmassá is válhatnak. A hosszabb körmök fokozottabb odafigyelést igényelnek. Először is sokkal jobban kell ügyelni a tisztaságára. A nagyobb körmök alá egyszerűen több piszok fér. A szépen megformázott, lekerekített körmök nem csak látványra szebbek, de kevésé akadnak, töredeznek. Ha valakinek gyengék a körmei és mindenképpen műkörmöket kell használnia, vágassa azokat emberi léptékűre.

Videó a házi manikűrözéshez:

A lakkozásnál mindenképpen ízlésesebb a visszafogott, pasztell, vagy az ún. nude színek használata. Főképp üzleti környezetben maradj a pasztell rózsaszín, tejeskávé, ekrü színeknél. A gyöngyház fény finom színekkel mindenképpen előnyös lehet. A színtelen, de magas fényű lakkozás a gondosan manikűrözött és tiszta körmökön kifejezetten elegáns látvány. Ha szeretnéd a figyelmet a tudásodra irányítani, ez jó választás lehet.

Az önmagukkal szemben igényesek számára egyértelműen jó választás a diszkrét, ugyanakkor szuper szexi francia manikűr. Ez minden öltözékhez és alkalomhoz illik, ezért kényelmes megoldás.

Videó a francia körömlakkozás otthoni kivitelezéséhez:

A kéz mindig szem előtt van, bánj velük kellő figyelemmel.

 

Jó szerencsét!
Humanilla_névaláírás

 

fotó: the lovely planet
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Filament.io 0 Flares ×

Kapcsolódó bejegyzések

Humanilla a közösségi médiában

HÍRLEVÉL

ÖNFEJLESZTŐ E-KURZUS
HA KELL EGY KIS BIZTATÁS...
Hasznos tanácsok, praktikus ötletek hetente
+ hétvégi blogösszefoglaló, hogy
ne maradj le semmiről.

Igen, szeretnék feliratkozni a humanilla.hu weboldal hírlevelére.

Back to Top

EL NE FELEJTSD LETÖLTENI AZ AJÁNDÉKOKAT!