LEGJOBB NAP A HÉTFŐ!

LEGJOBB NAP A HÉTFŐ!

LEGJOBB NAP A HÉTFŐ!

LEGJOBB NAP A HÉTFŐ! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
3 Flares Filament.io 3 Flares ×

Sokan utálják a hétfőt, különösen a hétfő reggelt. Ez azt jelenti, hogy vége a hétvégének, a pihenést, szabad programokat felváltják a munkás hétköznapok. Vannak, akiknek az egész napját meghatározza ez a rossz érzés; nyomott hangulatban, kedvetlenül, morcosan. De nem kell ennek így lennie! Ha te is küzdesz a hétfő reggel mumusával, itt az idő, hogy átvedd az irányítást! Mint ahogy sok minden, ez is fejben dől el. Mit szólnál hozzá, ha mától elhatároznád, hogy a legjobb nap a hétfő?

Próbáld ki és máris jobb kedved lesz. Vidámabban indul a napod, energikusan vetheted bele magad az egész heti teendőidbe.

Szóval, változtasd át a hétfő reggel mumusát pozitív és termékeny időszakká, ami az egész hetedre kihat. Ehhez adok egy pár tippet, ami segít, hogy jobb hangulatban induljon nem csak a napod, de az egész heted is!

Készülj rá! Személy szerint utálom a kapkodást. Kibillent az egyensúlyomból, elfelejtek dolgokat, ingerlékennyé válok tőle és az egész napomat tönkre teszi a reggeli kapkodás. Ha rád is hasonló hatással van, akkor száműzd az életedből a rohanást amennyire csak lehet. A nyugodt reggeli készülődés alapja az előkészület, amit előző este kevés energia befektetéssel megtehetsz. Tervezd meg a napod; jegyezd fel az elintézendőket, állítsd össze a másnapi ruháidat, írj bevásárlólistát, terítsd meg az asztalt a reggelihez, készítsd be a kávét, teát, stb. Ha még előző este mindent a kezed ügyébe teszel, sokkal gördülékenyebben indulhat a reggel!

Nyújtózkodj! A nyújtózkodás ösztönös cselekvés, mégis sokan leszoknak róla. Pedig nem kéne! A reggeli nyújtózkodással ugyanis az egész éjszaka során nyugalomban lévő izmokat, ízületüket megmozgathatod és bemelegítheted az egész napos igénybevételhez. És még valami: a nyújtózkodás valahogy felvidít. Ha egy kicsit többet is szeretnél magadért tenni, végezz reggeli tornát. Ebben a videóban, (amit a YouTube-on találtam) olyan tornagyakorlatokat mutat be a hölgy, amelyekhez még az ágyból sem kell felkelned.

Szellőztess! Nem lehet olyan hideg odakint, hogy néhány percre ki ne tárd az ablakot, erkélyajtót. Azzal, hogy kiengeded az éjszaka elhasználódott levegőt nem csak a szoba levegője frissül fel, de felfrissülnek a gondolataid is. Néhány szippantás a kora reggeli hűvös levegőből hozzásegít, hogy nagyobb erőbedobással vágj neki egy csodás napnak!

Energetizáló víz. A szokásos reggeli tisztálkodás mellett használd a víz energetizáló erejét egy gyors zuhanyozásra. Ha a hideg-meleg vizet néhányszor váltakoztatva leöblíted magad, az fokozza a vérkeringést és növeli a bőr rugalmasságát. Utána masszírozd át magad egy kellemes testápoló tejjel, ami garantáltan megalapozza az egész napi jó hangulatodat.

Lendülj be! Ha szereted a zenét, könnyen lendületbe hozhatod magad. Elég, ha pörgős dalokat hallgatsz, amelyek kellőképpen feltüzelik benned az életerőt. Készíts saját reggeli válogatást a kedvenc zeneszámaidból, amelyek biztosan jókedvre hangolnak.

Megjelenés. Mit szólnál, ha a szekrényedben a vállfákon nem csupán magukban árválkodnának a ruháid, hanem egész öltözék összeállítások sorakoznának? Gondoltál már rá, milyen kényelmesen és gyorsan felöltözhetnél, ha előre gondosan összeválogatnád az egymáshoz illő darabokat, amelyek frissen mosva és vasalva csak arra várnának, hogy felfedd őket? Egy kis előkészülettel ez is megoldható. Próbáld ki!

Finoman, táplálóan. Egy bőséges, ízletes és tápláló reggeli nem csak egészséges, de remek hangulatjavító is lehet. A terített asztal mellett nyugodtan elköltött finom falatok elsimítják az esetleges reggeli rosszkedvet. Szánj időt arra, hogy megreggelizz, egészen elképesztő, mennyire jó hatással lehet a közérzetedre.

Tervezz! Ajándékozd meg magad egy nyugodt élettel, amelynek egyik lehetséges módja, ha megtervezed a napodat. Egy jól átgondolt és alaposan megtervezett napirend növelheti a teljesítményed és az önbizalmad. Vedd kezedbe az irányítást az életed felett. Akár reggelizés közben, akár még az ágyban fekve vedd sorra a napi teendőidet és gondold át lépésről-lépésre a napi forgatókönyvet. Ha mindezeket feljegyzed a határidő naplódba, könnyebben áttekintheted, hogy mi vár rád aznap.

Tiszta autó. Sokan vannak, akiknek az autójuk a második otthonuk. Az én életemben is volt egy ilyen időszak és mondhatom sikerült komfortosabbá tennem a négykerekűt. Csillogó ablakok, pormentes műszerfal, teli tank, kellemes illat, tiszta üléshuzat, stb. megfigyeltem, hogy a nők számára mennyire fontos apróságok. Ha hétfőn reggel egy ilyen autó fogad, az megalapozhatja a jó hangulatot. Ilyenkor télen jól jöhet egy jégoldó spray az ablakhoz, a zárhoz, amivel egy csomó bosszankodástól kímélheted meg magad és rengeteg időt is megtakaríthatsz. Ha további hasznos tippeket szeretnél ahhoz, hogy mi legyen még az autódban, akkor olvasd el a következő cikkemet is: Mi legyen? …a kocsiban, ha sokat utazol

Légy kedves! Azt mondják, amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ha mosolyogsz, kedves vagy másokhoz, akkor nagy valószínűséggel ugyanez fogod vissza kapni az emberektől. Ha már a te napod jól indult, miért ne javíthatnál mások hangulatán is? A kedvesség ugyanis ragályos!

Ha szokásokról van szó, az apró lépésenkénti kisebb változásokban hiszek. Ezeket ugyanis – az én tapasztalatom szerint – könnyebb beépíteni a mindennapok gyakorlatába. Ha találtál kedvedre valót a fenti tippek közül, apránként építsd be azt a hétköznapjaidba. Egy kisebb erőfeszítés is nagy horderejű változásokat hozhat. Légy következetes és tarts ki a változás mellett, amíg az életed részévé nem válik.

 

Jó szerencsét!

Répássy Inci

3 Flares Twitter 0 Facebook 1 Google+ 2 Filament.io 3 Flares ×

Kapcsolódó bejegyzések

Humanilla a közösségi médiában

HÍRLEVÉL

ÖNFEJLESZTŐ E-KURZUS
HA KELL EGY KIS BIZTATÁS...
Hasznos tanácsok, praktikus ötletek hetente
+ hétvégi blogösszefoglaló, hogy
ne maradj le semmiről.

Igen, szeretnék feliratkozni a humanilla.hu weboldal hírlevelére.

Back to Top

EL NE FELEJTSD LETÖLTENI AZ AJÁNDÉKOKAT!