KARRIER: MIKOR VÁLTOZTASS?

KARRIER: MIKOR VÁLTOZTASS?

KARRIER: MIKOR VÁLTOZTASS?

KARRIER: MIKOR VÁLTOZTASS? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
3 Flares Filament.io 3 Flares ×

Az egyik legnagyobb hiba, amit sokan elkövetnek, hogy túl sokáig maradnak egy olyan munkahelyen, amelyik nem felel meg az igényeiknek és aláássa karrier céljaikat. Ha hirtelen lesz valami elviselhetetlen, akkor gyorsabban megválunk tőle, mint amikor napról napra csak egy kicsivel, de rosszabbodik a helyzet. Egyszerűen nem tűnik fel a fokozatosság miatt. S miközben szépen lassan hozzászokunk a kellemetlenségekhez, nem vesszük figyelembe, hogy csak saját magunkkal szúrunk ki. Igényeink, személyes fejlődésünk, szakmai előmenetelünk, magánéleti boldogulásunk szenved csorbát, ha nem változtatunk a helyzeten.

Talán te is épp egy ilyen kutyaszorítóba kerültél, csak még nem tudsz róla? Íme 7 biztos jele annak, ha eljött az ideje, hogy másik fokozatra kapcsolj és keress egy új állást.

 

Elismerés hiánya 

Amikor úgy érzed, hogy a lelked is kiteszed a cégért, mégsem veszi észre senki, akkor el kell gondolkodnod azon, hogy eljött az ideje a szakmai váltásnak. Ha senki sem értékeli az erőfeszítéseidet, ha a javaslataidat lesöprik az asztalról, ha a teljesítményedet lekicsinylik, miért maradnál?

 

Rutinmunka

Ha már nem lelsz örömöt a munkádban, ha nincs kihívás, ha elveszítetted a lelkesedésed, akkor keress egy másik munkahelyet. Az élet túl rövid ahhoz, hogy belesavanyodj egy helyzetbe. Ha nem látod értelmét annak, hogy nap, mint nap bemenj, és áldozz rá 8 órát az életedből, akkor máshol van a helyed! Mert miközben a megszokás langyos iszapjában dagonyázol, elhúz melletted a szakma; új módszerek, új lehetőségek nyílnak meg mások előtt, amikről itt biztosan lemaradsz.

 

Egy helyben toporgás

Ha a jelenlegi munkakörödben nincs előrelépési lehetőség, akkor talán itt az ideje a szakmai váltásnak. Ha úgy érzed, hogy a szakmai fejlődésed stagnál, ha elveszítetted a motivációd. Ha meguntad, hogy minden nap ugyan azt csinálod és semmit sem tanulsz közben, változtass! Ne hagyd, hogy beleragadj a megszokásba. Ha többet érzel magadban, mint amennyire a jelenlegi állásodban szükség van, keress jobb lehetőségeket!

 

Kevés a pénz

Ha a munkádért, szakértelmedért szemérmetlenül kevés anyagi ellenszolgáltatásban részesítenek, akkor miért vagy még mindig ott?

 

Túl sok a meló

Ha már a beledet is kidolgozod, és még mindig pakolnának rád, vedd a sátorfádat és hagyd, hogy találjanak helyetted egy másik balekot.

 

Csorbult tisztesség

Ha kósza hírek terjengenek a cég háza tájáról, ami ellenkezik az erkölcsi értékrendeddel. Ha kiderül, hogy piszkos ügyletekbe bonyolódott a cégvezetés ideje kiszállni, mielőtt te magad is besározódsz.

 

Támadások kereszttüzében

Amikor sorozatban kisebb-nagyobb kritikák érnek, amelyeknek helyenként semmi alapjuk nincs. Amikor bizalmas kollégáidról derül ki, hogy kijátszottak a hátad mögött. Amikor elhappolják az ötleteidet, vagy megakadályoznak az előre jutásban, esetleg bemószerolnak a főnöknél. Menekülj!

 

A fenti lista sorrendje véletlenszerű. Szándékosan nem próbáltam semmiféle fontossági sorrendet felállítani, hisz mindenkinek más az ingerküszöbe, mások az igényei. A cikkemmel csak arra szeretnék bátorítani mindenkit, hogy időben ismerje fel, ha új állás után kell néznie és merjen változtatni.

 

Előfordult már veled, hogy egy huszáros vágással teljesen új irányt vett a karriered? Mi volt az intő jel a változáshoz? Oszd meg velünk a tapasztalataidat, mert mindenkire ráfér egy jó tanács!

 

Jó szerencsét!

Humanilla_nevalairas

3 Flares Twitter 0 Facebook 1 Google+ 2 Filament.io 3 Flares ×
Címkék:

Kapcsolódó bejegyzések

Humanilla a közösségi médiában

HÍRLEVÉL

ÖNFEJLESZTŐ E-KURZUS
HA KELL EGY KIS BIZTATÁS...
Hasznos tanácsok, praktikus ötletek hetente
+ hétvégi blogösszefoglaló, hogy
ne maradj le semmiről.

Igen, szeretnék feliratkozni a humanilla.hu weboldal hírlevelére.

Back to Top

EL NE FELEJTSD LETÖLTENI AZ AJÁNDÉKOKAT!