KARRIER: MI KELL A SIKERHEZ?

KARRIER: MI KELL A SIKERHEZ?

KARRIER: MI KELL A SIKERHEZ?

KARRIER: MI KELL A SIKERHEZ? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
3 Flares Filament.io 3 Flares ×

 

Mi kell a sikeres karrierhez? Szerencse – mondhatnád. Az is jól jön, de azért pusztán szerencsére nem építhetsz fel egy egész életutat. Mi kell akkor mégis, hogy jól boldogulj a munka világában? Szakértők kimutatták, hogy jelenleg öt csoportba sorolhatók azok a készségek, képességek, amelyek elengedhetetlenek a sikeres karrierhez. Ez az öt faktor a következő:

 

#1 SZAKTUDÁS („hard skills”)

Ezt a csoportot az ún. „hard skills”, vagy kemény készségek alkotják. Ezek azok a készségek, amelyek a karrier szakmai részét, a kvalifikációhoz, képesítéshez, szaktudáshoz kötődnek. Ezt a csoportot a tanulható tudás, ismeretek alkotják. Mindezek határozottan definiálhatók, mérhetők és minősíthetők. Mutatják a szakmai hozzáértést, rátermettséget. Ilyen például: gépelési sebesség, idegennyelv tudás, számviteli ismeretek, programozói ismeretek, rendezvényszervezés, statisztikai elemzés, SEO marketing, szakzsargon ismerete, kiadványszerkesztés, stb.

 

SZEMÉLYES KOMPETENCIÁK („soft skills”)

A „soft skills”, avagy puha készségeket a személyes képességek, kompetenciák, jellemvonások alkotják. Az előző kategóriával ellentétben ezeket nagyon nehéz tanítani, mérni, számszerűsíteni. Olyan jellemzők tartoznak ide, mint a kommunikációs készség, problémamegoldó képesség, kreatív gondolkodás, tárgyalókészség, munkamorál, stb.
A vezetők körében a szakmai kompetenciák mellett egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az érzelmi kompetenciák, vagy humán készségek, amelyek valamennyi szakterületen és a szervezet minden szintjén szükségesek.
A puha készségek négy csoportba sorolhatók, amelyek a következők:

 

#2 SZOCIÁLIS FAKTOR („People skills”)

Azok a készségek tartoznak ide, amelyek befolyásolják, hogy mások hogyan látnak bennünket, a munkánkat, az elképzeléseinket. Ezek olyan készségek, amelyek egyrészt pszichológiai, másrészt szociális készségek. Szükségesek ahhoz, hogy megértessük magunkat és megértsünk másokat. Nélkülözhetetlenek az emberekkel való kapcsolatépítés és kapcsolattartás során, mint az empátia, a konfliktuskezelési készség, a tisztelet, rugalmasság, vagy a szociális érzékenység. Mert lehet valaki a legzseniálisabb elme, ha egyszerűen kiállhatatlan, mint ember, jelentős hátrányba kerülhet a munkaerő piacon (hacsak nem egyszemélyes vállalkozást vezet).

 

#3 ÖNIRÁNYÍTÁS FAKTOR („Self Management Skills”)

Az ebbe a csoportba tartozó készségek azok, amelyek az egyén környezethez való viszonyulásaihoz, a váratlan helyzetekre való reagálásaihoz köthetők. Az önirányítás az érzelmek, indulatok feletti uralmat jelenti. Ilyen például a másokhoz való hozzáállás, a viselkedés, alkalmazkodóképesség, felelősségérzet, türelem, bizalom, stresszkezelés, önkontroll, stb.

 

#4 MUNKAVÉGZÉS FAKTOR („Task skills”)

A „Task skills”, vagy feladat készségek csoportját olyan készségek alkotják, amelyek röviden a munkához való pozitív hozzáállásként definiálhatók. Ezek azok az általános elvárások, amelyek a legtöbb munkahelyi környezetben megtalálhatók. Ide tartoznak többek között a kemény munka, az üzleti tudatosság, hűség, lojalitás, időgazdálkodás, ügyfélközpontúság, kötelességtudat, megbízhatóság, stb.

 

#5 PROFIZMUS FAKTOR („Professionism skills”)

A profizmus a magas fokú szakmaiság jelölője. Olyan személyre vonatkozik, aki egy adott területen belül kiemelkedő hozzáértéssel rendelkezik. Mindezek megnyilvánulnak az elvégzett munkájában, a munkavégzés színvonalában és az általa elért eredményekben. A kiemelkedő szakmai ismereteken túlmenően ismeri és betartja a szakterületének megfelelő alapvető etikett szabályokat, mint a kifogástalan megjelenés, udvariasság, pontosság, elszámoltathatóság, stb. Ezzel egyidejűleg megjelenésével és viselkedésével mindezeket egyértelműen közvetíti a környezete számra.

 

A sikeres karrier építéséhez…

Jó szerencsét!

Répássy Inci

3 Flares Twitter 0 Facebook 1 Google+ 2 Filament.io 3 Flares ×

Kapcsolódó bejegyzések

Humanilla a közösségi médiában

HÍRLEVÉL

ÖNFEJLESZTŐ E-KURZUS
HA KELL EGY KIS BIZTATÁS...
Hasznos tanácsok, praktikus ötletek hetente
+ hétvégi blogösszefoglaló, hogy
ne maradj le semmiről.

Igen, szeretnék feliratkozni a humanilla.hu weboldal hírlevelére.

Back to Top

EL NE FELEJTSD LETÖLTENI AZ AJÁNDÉKOKAT!