KARRIER: 10 TIPP, AMIVEL ALÁÁSHATOD

KARRIER: 10 TIPP, AMIVEL ALÁÁSHATOD

KARRIER: 10 TIPP, AMIVEL ALÁÁSHATOD

KARRIER: 10 TIPP, AMIVEL ALÁÁSHATOD bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Az utóbbi hetekben többször kerültem olyan helyzetbe, amikor hiába beszéltem. Minden szavam falra hányt borsó volt. A delikvenssel próbáltuk együtt kitalálni, hogy mi lenne a jó neki, agyaltunk együtt, külön-külön is, majd amikor végre kisütöttük a megoldást, naná, hogy az illető tök mást csinált. Most aztán megy a nyavajgás, hogy hogyan is lehetne a kátyúból kimászni, és kezdődik minden elölről megfejelve a begyártott handikeppel.

Aztán megkérdeztem magamtól: tényleg azon töröm magam, hogy másoknak jó legyen? Francokat! Ha te is szeretsz magadra plusz terheket pakolni, akkor ez a cikk neked való! Ne hallgass a jó tanácsokra, csak menj a saját fejed után! Ezennel beszállok én is, ássuk meg együtt a karriered sírját.

 

Fecsegj meggondolatlanul!

Nem kell nagy erőfeszítéseket tenni, hogy aláásd a munkahelyi előmeneteledet. Elég, ha kikotyogsz egy-két belső titkot, vagy kibeszéled a kollégádat a háta mögött, esetleg elindítasz egy szaftos pletykát. De nem csak az üres locsogással árthatsz magadnak. Akkor is megütheted a bokád, ha igazad van. A túlzott őszinteséggel gyakran a magad ellenségévé válhatsz, mert az igazság – mint tudjuk – fáj, és nem mindenki viseli jól a fájdalmat.

 

Minden tettedet hagyasd jóvá!

Ha így teszel, előbb-utóbb bebizonyítod, hogy önállótlan és teljesen alkalmatlan vagy a pozíciódra. A gyámoltalanság mellet egész biztos, hogy rövid úton a felettesed agyára mész. Ha ezt szeretnéd, gyerünk, bátran kérd ki mindenki véleményét, mielőtt cselekszel.

 

Légy szerény, mint egy ibolya!

Ne hagyd, hogy elismerjék az érdemeidet. Csak nyugodtan hárítsd a vállveregetést és süsd le a szemed, ha valaki megdicsér! Add át a sikereket a kollégáknak, végső soron nekik jár a nagyrabecsülés. Te pedig húzódj vissza és nézd, hogyan szalad velük a szekér, te pedig maradj csak a hoppon.

 

Vállalj el mindent!

A túlterheltség is remek karrier gyilkos. Ha szeretnél belefulladni a munkába, nehogy „nem”-et mondj! Vállalj csak el minden csip-csup ügyet, meg olyat is, amibe már másoknak beletörött a bicskájuk. Így aztán bebiztosíthatod magadnak az álmatlan éjszakákat, túlórázhatsz kedvedre, mégis elúszhatsz a saját munkáddal. Örülj, hogy dolgozhatsz, másoknak mégis csak nagyobb szükségük van a pihenésre!

 

Magyarázkodj amikor csak lehet!

Mi a csudának állnál ki a véleményed mellett? A világért se beszélj határozottan! Minél terjengősebb okfejtéssel kend csak el a lényeget és mássz mások idegeire.

 

Engedd el a vágyaidat!

Egész nyugodtan hagyd magad eltéríteni a céljaidtól! Elvégre a többiek érdekei, elvárásai veled szemben mégis csak előbbre valók!

 

Vegyél mindent készpénznek!

Ne keresd a dolgok valóságtartalmát! Ha valamit mondanak neked, hidd el, az csak úgy lehet! Fontos döntéseknél elég, ha egy ember véleményére hagyatkozol. A saját tapasztalataidat dobd a sutba nyugodtan!

 

Ne kérj semmit!

Ne szólj semmiért, ne legyenek igényeid. Egyszerűen csak dolgozz, mint a kis angyal és várd, hogy majd a főnök észreveszi az erőfeszítéseidet és egyszer csak felfelé ível a karriered. Mert úgy szokott az lenni… meg úgy, hogy mások kitalálják, hogy te mit szeretnél. Hát csak várd…

 

Szórd el a tudásod!

Bárhol, bármikor beszéld ki az ötleteidet és hagyd, hogy mások a felcsipegetett morzsákat arannyá változtassák. Támogasd a munkatársaidat, nehogy rosszat gondoljon róluk a főnök! Sőt! Szerelj egy létrát a hátadra, hogy könnyebben felmászhassanak rajta!

 

Ábrándozz!

Hajtogasd csak magadban, hogy „bárcsak…”, „de jó lenne…” stb. és nehogy csinálj valamit! Várd inkább a jó szerencsét, vagy tűzz ki elérhetetlen célokat és keseregj azon, hogy neked semmi sem sikerül. Ezzel tutira így is lesz!

 

Na, most aztán jól elragadtattam magam. Természetesen senkit sem biztatok ilyen, vagy hasonló baklövésekre, de úgy éreztem le kell írnom a keserűségemet. Most kiengedtem a fáradt gőzt és pont.
De tényleg érdemes elgondolkodni, hogy van, amikor a saját hülyeségeink áldozataivá válunk. Mégis mi lehet az oka, hogy olyankor nem vesszük ezt észre, vagy nem hallgatunk másokra?

Veled is előfordult már, hogy 220-szal robogtál a szakadék felé, mégsem tettél semmit? Sőt, még jobban nyomtad a gázt? Velem igen, de tanultam belőle. Lehet, hogy a tapasztalás miatt volt rá szükség? Kíváncsi vagyok, Te mit gondolsz erről?

 

Jó szerencsét!

Répássy Inci

 

fotó: LinkedIn.com
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Filament.io 0 Flares ×

Kapcsolódó bejegyzések

Humanilla a közösségi médiában

HÍRLEVÉL

ÖNFEJLESZTŐ E-KURZUS
HA KELL EGY KIS BIZTATÁS...
Hasznos tanácsok, praktikus ötletek hetente
+ hétvégi blogösszefoglaló, hogy
ne maradj le semmiről.

Igen, szeretnék feliratkozni a humanilla.hu weboldal hírlevelére.

Back to Top

EL NE FELEJTSD LETÖLTENI AZ AJÁNDÉKOKAT!