KARRIER: 10 TIPP A MUNKAHELYI BEILLESZKEDÉSHEZ

KARRIER: 10 TIPP A MUNKAHELYI BEILLESZKEDÉSHEZ

KARRIER: 10 TIPP A MUNKAHELYI BEILLESZKEDÉSHEZ

KARRIER: 10 TIPP A MUNKAHELYI BEILLESZKEDÉSHEZ bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
3 Flares Filament.io 3 Flares ×

 

Biztosan te is átestél már azon a kellemetlen néhány napon, héten, amikor új közösségbe kerültél. Nem ismertél senkit, nem tudtál róluk semmit, még a nevüket sem tudtad. Jól akartad csinálni, de mégis becsúszott egy-két baklövés. Mindent elkövettél azért, hogy elfogadjanak, mindenki kedvesen mosolygott rád, de mégis kívülállónak érezted magad.

Mi az, amit megtehetsz annak érdekében, hogy a beilleszkedést elősegítsd? Íme néhány tipp a megvalósításhoz:

  1. Üdvözöld a munkatársaidat; főnököt, beosztottat egyaránt. Amint beléptél a munkahelyedre, mosolyogj. Ne hagyd figyelmen kívül a portást sem!
  2. Légy nyitott a folyamatos tanulásra. Bármennyire is fényes a diplomád, vagy átfogó a tudásod, számodra ismeretlen terepen, ismeretlen emberek között egészen biztosan van mit tanulnod. Az helyi szokások, a munkatársak kiismeréséhez szükség van időre és odafigyelésre. Ezért az elején annyi információt szívj magadba, amennyit csak bírsz. Később még hasznodra válhat!
  3. Mindenkihez legyen egy-két jó szavad. Az emberek jó néven veszik, a kedvességet, törődést. Ha épp nincs mondanivalód, dicsérj: „Csinos a frizurád.”, vagy kérdezz: „Hogy vagy?”.
  4. Hallgass meg másokat. Vedd elő az empatikus készségedet és figyelj oda a kollégáidra. Azzal is szerezhetsz jó pontokat, ha odafigyelsz másokra.
  5. Nézz magadba! Ha valami nem úgy működik, ahogy szeretnéd, annak okát ne másokban, hanem elsősorban magadban keresd. A legtöbb nehézséget meg lehet oldani valahogy.
  6. Jót, vagy semmit! Sose mondj rosszat másokról! Sok kellemetlenségnek veheted elejét azzal, ha tartózkodsz attól, hogy véleményt mondj a kollégáidról, pláne a főnöködről.
  7. Jobbíts! Ne félj megkérdőjelezni a munkád. Időről időre kérdezd meg magadtól: „Biztosan jó az, amit csinálok?”, „Lehetne másképp, jobban is csinálni?”, „Van módja az egyszerűsítésnek?”
  8. Mint az úttörő, segíts, ahol csak tudsz! Na, nem a saját munkád kárára, és nem minden áron, de amennyire belefér, vedd észre, ha valaki segítségre szorul és ne habozz megtenni. Ne feledd, te is kerülhetsz egyszer nehéz helyzetbe!
  9. Légy közösségi ember! Vegyél részt a közös kávézásokban, munkahelyi rendezvényeken. Az ilyen alkalmakon sok múlik, hogy mennyire fogadnak be a kollektívába.
  10. Ne politizálj! Politikai és vallási kérdések nem a munkahelyre valók. Ha mégis szóba kerülnének, tartsd meg a véleményed magadnak.

 

Jó szerencsét!

Répássy Inci

 

 

3 Flares Twitter 0 Facebook 1 Google+ 2 Filament.io 3 Flares ×

Kapcsolódó bejegyzések

Humanilla a közösségi médiában

HÍRLEVÉL

ÖNFEJLESZTŐ E-KURZUS
HA KELL EGY KIS BIZTATÁS...
Hasznos tanácsok, praktikus ötletek hetente
+ hétvégi blogösszefoglaló, hogy
ne maradj le semmiről.

Igen, szeretnék feliratkozni a humanilla.hu weboldal hírlevelére.

Back to Top

EL NE FELEJTSD LETÖLTENI AZ AJÁNDÉKOKAT!