ÉvFordulóPont – évtervező munkafüzet

ÉvFordulóPont – évtervező munkafüzet

ÉvFordulóPont – évtervező munkafüzet

ÉvFordulóPont – évtervező munkafüzet bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

 

Hiába mondják, hogy az év vége is csak ugyanolyan nap, mint a többi, mégis befejeződik valami; egy év, egy életszakasz. Amikor valami véget ér, óhatatlanul is leltárba vesszük és értékeljük, ami történt. Klassz dolog a lakás egy kis zugába bevackolni egy csésze narancsos-mézes teával (hmmm) és elmerengeni az elmúlt év történésein… De ennél még többet is megtehetsz!

A mélázás mellett (mert a mélázás az kell!) célzottan értékelheted az elmúlt év eseményeit, azok hatását a pillanatnyi életedre, felismerd a saját szereped jelentőségét. Rengeteg irányított kérdés segít abban, hogy több oldalról, alaposan megvizsgálhasd ezeket. Az évtervező munkafüzet feladatai hozzásegítenek továbbá ahhoz, hogy számba vedd az élményeidet, hogy újra élhesd a legjobb pillanatokat és kitekinthess a jövőbe. Ebbe a praktikus tervezőnaplóba a különböző életterületeket érintő vágyaidat, elképzeléseidet is feljegyezheted. Segít a céljaid meghatározásában, egy tisztább jövőkép kialakításában.

 

MIT TARTALMAZ AZ ÉvFordulóPont INSPIRÁCIÓS, ÖNFEJELSZTŐ ÉVTERVEZŐ MUNKAFÜZET?

Ez a 48 oldalas munkafüzet nem csak hasznos, de szép is! A számos hasznos kérdés, feladat mellett

forrás: scontent.cdninstagram.com

Címszavak az előző évre vonatkozóan:

 • Személyes cél megvalósítás
 • Legjobb pillanatok
 • Döntés
 • Meglepetés
 • Siker
 • Próbatétel
 • Utazás
 • Kreativitás
 • Élmények
 • Tanulás, tapasztalatszerzés
 • Elismertség
 • Kapcsolatok, barátok

Címszavak a következő évre vonatkozóan:

 • Kiindulási pont
 • Fejezd be a mondatot
 • Tervezés – célvirág
 • Stratégiai tervezés (személyes célok, életmód, önfejlesztés, munka, karrier, stb.)
 • Bakancslista

 

MIKOR VOLT AZ UTOLSÓ ALKALOM, AMIKOR NÉHÁNY ÓRÁCSKÁT MAGADRA FORDÍTOTTÁL?

Akár régen, akár az imént, sosem lehet elég időt magadra fordítani! Mindenkinek szüksége van arra, hogy lelassítson egy kicsit és rendezze a gondolatait. Teremts magad körül csendet; szakadj el az internettől, halkítsd le a telefonodat, szűntess meg minden zavaró körülményt. Ha a teljes átszellemüléshez többre van szükséged, hallgass halk, megnyugtató zenét, gyújts meg egy gyertyát és vonulj el a külvilágtól, hogy befelé, csak az érzéseidre, a gondolataidra figyelhess és hagyd, hogy a csoda elkezdődjön…

 

NÉGYSZEMKÖZT MAGADDAL

Engedd felszínre törni a megérzéseidet és írd le az összes sugallatot, ami csak felbukkan. Ahhoz, hogy igazán hasznodra váljon, válaszold meg az összes kérdést, mégpedig a lehető legőszintébben. Itt a kulcsszó az őszinteség. Mert az önbecsapás tévútra visz, ami biztosan nem segít rajtad. Légy tehát nyitott és befogadó a saját, eddig még talán előtted is rejtett vágyaidra, elképzeléseidre.

 

MIÉRT JÓ, HA HASZNÁLOD AZ ÉvFordulóPont INSPIRÁCIÓS, ÖNFEJLESZTŐ ÉVTERVEZŐ MUNKAFÜZETET?

► Közreműködik abban, hogy reálisan lásd az elmúlt esztendőt
Sokszor nem látjuk a fától az erdőt. Hajlamosak vagyunk egy dologról csak egyféleképpen gondolkodni. Aztán jön egy külső impulzus, egy barát eltérő véleménnyel és hirtelen másképp látunk mindent. A munkafüzetben található kérdések abban segítenek, hogy egy másik nézőpontból is megvizsgálhasd az életed eseményeit.

► Segít összefoglalni és megőrizni az emlékezetes eseményeket
Érdekes, máskor tanulságos, esetleg mulatságos lehet visszatekinteni egykori önmagunkra, elképzeléseinkre, valamikori céljainkra és látni, hogy hová jutottunk. Ha évről évre használod az ÉvFordulóPont évtervező munkafüzetet, a benne leírtak segítenek visszaemlékezni egy adott évre. A munkafüzetben – akár csak egy naplóban – dokumentálhatod az emlékeidet, érzéseidet, gondolataidat.

► Általa meghatározhatod a legfőbb értékeidet
Azzal, hogy végigvezet az elmúlt esztendőben elért eredményeken, megerősítheted az önmagadba vetett hited, növelheted az önbizalmadat, fejlesztheted az önbecsülésedet.

► Felállíthatod a legfontosabb céljaidat a különböző életterületeken
Szinte kézen fog és lépésről lépésre végig vezet a különböző életterületeken. A táblázatok segítségével pontosan meghatározhatod a rövid, közép és hosszú távú céljaidat és azokat a lépéseket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy mindezeket elérd.

► Támogat abban, hogy eldönthesd, mihez kezdj az életeddel
Az értékek, eredmények és célok pontosításával kezedbe veheted az életed irányítását és rávezet arra, hogy megtaláld az életfeladatod.

 

HOGYAN HASZNÁLD AZ ÉvFordulóPont INSPIRÁCIÓS, ÖNFEJLESZTŐ ÉVTERVEZŐ MUNKAFÜZETET?

Ez valójában nagyon egyszerű! Először is töltsd le ezt a teljesen ingyenes munkafüzetet, majd nyomtasd ki. A munkafüzet hagyományos, A/4-es méretűre lett tervezve a könnyebb kezelhetőségért. Mivel a munkafüzet oldalai nincsenek beszámozva, bármelyik oldalból tetszés szerint nyomtathatsz, és az oldalak sorrendjét is felcserélheted. A legjobb, ha lefűzöd egy gyűrűs mappába, hogy a későbbiekben cserélgethesd a lapokat, ha szükséges.

Az újabb kulcsszó a későbbiekben. Ugyanis semmit sem ér, ha a munka végeztével az egész munkafüzetet a terveiddel, vágyaiddal, felismeréseiddel és ötleteiddel a sutba dobod! Ha nem is minden nap, de havonta, kéthavonta érdemes átnézned a terveidet, hogy megnézhesd, hol tartasz éppen a megvalósításban, vagy azért, hogy felülvizsgáld. Nem biztos, hogy a mai elképzeléseidet holnap, holnap után is érvényesek lesznek. Idővel újabb tapasztalatokra tehetsz szert, a körülmények is változnak, ezért a céljaidat is szükség lehet ezekhez igazítani.

 

KÉSZEN ÁLLSZ, HOGY MEGKEZD A MUNKÁT AZ ÉvFordulóPont INSPIRÁCIÓS, ÖNFEJLESZTŐ ÉVTERVEZŐ MUNKAFÜZETTEL? ITT VAN NÉHÁNY TIPP, HOGY A LEGJOBB EREDMÉNYT ÉRHESD EL:

(1) Nyugalom.
Teremts nyugodt körülményeket magad körül, hogy csak önmagadra figyelhess.

(2) Helyezd magad kényelembe!
Gondoskodj a komfortérzetedről világos, kellemes környezettel. Ha jobban érzed magad egy fotelbe kucorodva, esetleg egy íróasztalnál ülve, akkor válaszd azt, ami neked a legmegfelelőbb. A helyiségben ne legyen se hideg, se meleg, mert a fázás és a kimelegedés egyaránt elvonja a figyelmedet az elmélyült gondolkodástól. Készíts magadnak néhány frissítő falatot, esetleg egy finom teát, vagy gyümölcslevet, ha menet közben megéheznél, vagy megszomjaznál.

(3) Lazulj el!
Ahhoz, hogy a valódi válaszokat megkaphasd, a belső hang üzeneteit kell meghallanod. Erre viszont zaklatott lelkiállapotban nem leszel képes! Csitítsd el a belső viharokat és hangolódj rá önmagadra. Segíthet, ha alapos szellőztetés után illóolajat párologtatsz, esetleg füstölőt gyújtasz ott, ahol dolgozni fogsz. Esetleg hallgass halk relaxációs, vagy számodra kellemes, megnyugtató zenét. Mielőtt nekikezdesz, válts lassabb, de mélyebb légzésre. Várd meg, amíg a szervezeted alkalmazkodik a csendesebb üzemmódhoz.

(4) Olvasd el a kérdést.
Figyelmesen olvasd el a kérdéseket, feladatokat és próbálj meg minden kérdésre a szíved mélyéről, őszintén válaszolni.

(5) Írj le mindent!
Előfordulhat, hogy egy feladat a témától független, teljesen más válaszokat is életre hív. Ne hessegesd el ezeket a gondolatokat, hanem jegyezd le azokat is mind egytől egyig. Éppen ezért készíts magad mellé jegyzetfüzetet, ceruzákat, tollakat, szövegkiemelőt, post-it tömböt, hogy az összes felmerülő gondolatodat lejegyezhesd, és ne hagyj elillanni egyetlen egyet sem. Még ha pillanatnyilag értelmetlennek is tűnnek, a későbbiekben értelmet nyerhetnek a szavaid.

(6) Tekints vissza!
Ha elvégezted a feladatot ezzel még nincs vége! Időről időre vedd elő a munkafüzetet és nézd át, hol tartasz ahhoz képest, amit elterveztél. Mit tehetnél másképp? Mi az, ami hangsúlyosabbá vált az életedben? Ha szükséges, korrigálj!

Letölthető ajándék: ÉvFordulóPont - inspirációs, önfejlesztő munkafüzet

BÓNUSZ! – ADD AJÁNDÉKBA!

Szerezz örömet valakinek, aki szeret tervezni. Akiről úgy gondolod, ráférne, hogy egy kis időt önmagára fordítson. Akinek szüksége lehet arra, hogy átgondolja az elmúlt egy évet, hogy egy sikeresebb következőt alakítson ki magának. Ehhez nem kell mást tenned, mint elküldened az oldal linkjét és a figyelmébe ajánlanod ezt a remek lehetőséget arra, hogy ő is tervezzen.

De még nagyobb sikert érhetsz el azzal, ha kinyomtatod a munkafüzetet és egy csinos mappába fűzve ajándékba adod egy kedves rokonodnak, ismerősödnek.

 

Jó szerencsét!

Répássy Inci

…és kövesd az álmaidat. Ugyan mi jobbat tehetnél önmagadért?

 

főcímkép forrása: webeartit.com
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Filament.io 0 Flares ×

Kapcsolódó bejegyzések

Humanilla a közösségi médiában

HÍRLEVÉL

ÖNFEJLESZTŐ E-KURZUS
HA KELL EGY KIS BIZTATÁS...
Hasznos tanácsok, praktikus ötletek hetente
+ hétvégi blogösszefoglaló, hogy
ne maradj le semmiről.

Igen, szeretnék feliratkozni a humanilla.hu weboldal hírlevelére.

Back to Top

EL NE FELEJTSD LETÖLTENI AZ AJÁNDÉKOKAT!