ETIKETT: HOGYAN NYILATKOZZ A KORÁBBI MUNKAHELYEDRŐL?

ETIKETT: HOGYAN NYILATKOZZ A KORÁBBI MUNKAHELYEDRŐL?

ETIKETT: HOGYAN NYILATKOZZ A KORÁBBI MUNKAHELYEDRŐL?

ETIKETT: HOGYAN NYILATKOZZ A KORÁBBI MUNKAHELYEDRŐL? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Ez a kérdés akkor merülhet fel dilemmaként, ha a korábbi munkahelyeden valamilyen konfliktus adódott; akár a munkavégzéssel, akár a főnökkel, akár a közösséggel kapcsolatban. Bármennyire is rosszul érezted magad, esetleg valóban méltánytalanul bántak veled, ezt semmiképp se mond el a leendő/új munkahelyeden.

 

Széllel szemben…
A munkáltatók – talán amiatt, hogy azonos oldalon állnak – összezárnak. A munkáltató többnyire a munkáltatóval érez közösséget. Valószínűleg azért, mert többnyire megegyeznek a céljaik, az elvárásaik. A te szempontjaidat, a te elvárásaidat viszont nem ismerik. Hiába is mondanád el az igazságot, mivel egyedül vagy a véleményeddel, vajon kinek fognak hinni? Ha csupán egy ember állít valamit, azt különben is könnyebb megkérdőjelezni, mint egy cégvezetés álláspontját.

 

Úgyis minden kiderül…
Aztán ott van még a kapcsolatok rejtett hálózata. Elképzelhető, hogy a cégvezetők, személyügyi szakemberek ismerik egymást a különféle munkáltatóknál. Ha netán lekádereznek és annak ellenére, hogy nem volt minden fenékig tejfel, te csupa jót mondtál a régi cégről, mindenképpen korrekt benyomást keltesz magadról. Úgy könyvelhetnek el, mint aki lojális, a nehézségeket kellőképpen diszkréten kezeli. A siránkozás, a panaszáradat különben sem vall profizmusra.

 

…vagy jót, vagy semmit!
Készülj fel előre, hogy valamilyen pozitív dolgot mondj a korábbi munkáltatódról. S ha a felvételi beszélgetések egyik legmegszokottabb kérdése elhangzik, mi szerint: „Miért jött el az előző munkahelyéről?” legyen rá egy frappáns, igaznak hangzó, de legalább is féligazságot tartalmazó válaszod. Mondjuk olyan, hogy mást szerettél volna csinálni, új dolgokat kipróbálni, közelebbi munkahelyet kerestél, jókat hallottál erről a cégről és szeretnél a munkatársuk lenni, stb.

 

Diplomatikusan
Ha semmiképp sem kerülheted el, hogy bevalld gondjaid adódtak, inkább menj elébe és beszélj róla, de csakis diplomatikusan! Ne vádaskodj, ne hibáztass senkit; se másokat, se magadat, egyik sem vetne jó fényt rád. Ha másokat kritizálsz, akkor azt fogják hinni, hogy nem vállalod a felelősséget. Ha magadra, még a végén elhiszik neked és nem akarnak majd egy problémás, összeférhetetlen emberrel dolgozni. Ezt a kérdést célszerű tárgyilagosan, érzelmektől mentesen úgy megközelíteni, hogy az senkit se sértsen; valamiért nem jöttünk ki egymással, nem úgy alakultak a dolgok, ahogy szerettem volna, az elképzeléseink nem találkoztak, eltérő véleményen voltunk, stb. Az ilyen és ehhez hasonló válaszokból az derül ki, hogy a felek különböző állásponton voltak, amit nem tudtak közös nevezőre hozni. A hangsúly a többes számon van, hiszen a legtöbbször kettőn áll a vásár.

 

Humanilla_blog_alairas

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Filament.io 0 Flares ×

Kapcsolódó bejegyzések

Humanilla a közösségi médiában

HÍRLEVÉL

ÖNFEJLESZTŐ E-KURZUS
HA KELL EGY KIS BIZTATÁS...
Hasznos tanácsok, praktikus ötletek hetente
+ hétvégi blogösszefoglaló, hogy
ne maradj le semmiről.

Igen, szeretnék feliratkozni a humanilla.hu weboldal hírlevelére.

Back to Top

EL NE FELEJTSD LETÖLTENI AZ AJÁNDÉKOKAT!