CSALÁDI IRÁNYÍTÓKÖZPONT

CSALÁDI IRÁNYÍTÓKÖZPONT

CSALÁDI IRÁNYÍTÓKÖZPONT

CSALÁDI IRÁNYÍTÓKÖZPONT bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

 

Ki ne szeretne pontos és naprakész lenni az ügyeit illetően. Az embereknek annyi dolguk van mostanában, annyi felé kell egyszerre figyelni és annyi sok mindent kellene észben tartani, hogy szinte lehetetlen, hogy ne csússzon be valamilyen kisebb-nagyobb gikszer. Családon belül ezek a teendő megtöbbszöröződnek. S mint ahogy azt mondani szokták, a nő a család lelke, motorja, az ő kezében van az irányítás. Ezért a nőknek kell megtalálni a módját, hogy a családtagok ügyes-bajos dolgai rendben, határidőben elintéződjenek és olajozottan menjen a közös élet.

 

Megoldás: családi irányítóközpont

Okos és gyakorlatias csajok kitaláltak egy remek módszert, amivel még egy nagy család programjai is kézben tarthatók. Az irányítóközpont alapján könnyedén leolvasható a családtagok programja, hogy ki hol tartózkodik éppen, a teendők szem előtt vannak, látható a heti menü terv, üzenetek cserélhetők, stb. Attól függően, hogy a családban milyen információk áramoltatására van szükség. Ez teljesen egyedileg eldönthető és ettől annyira jó ez az egész.

Ez az ún. családi irányítóközpont. Ez egy olyan – többnyire – fali, egyedi rendszerező, ami mágneses, vagy parafa táblát, dobozokat, irattartó füleket, akasztókat, stb. tartalmaz. De ne gondolj valamiféle rendetlen faliújságra, amin lefegő papírfecnik és rajzszögek éktelenkednek! De nem ám! A szervezettségnek nem kell rondának és elvavultnak lennie. A családi irányítóközpont esetében a szervezettség, a funkció és a stílus egyaránt jelen van, aminek eredménye egy, a lakás hangulatához illeszkedő praktikus és esztétikus parancsnoki központ.

Néhány éve nézegetem ezeknek az elképesztően klassz családi irányítóközpontoknak a képeit a Pinteresten. Meg kell hagyni, egyik jobb, mint a másik. S mivel szeretek tervezgetni, szervezgetni ezért az utóbbi napokban komolyan elgondolkodtam azon, hogy itthon is kellene csinálnom egy saját irányítóközpontot.

Éppen ezért összeszedtem azokat a szempontokat, amelyeket figyelembe kell venni egy ilyen otthoni irányítóközpont létrehozásához, gyűjtöttem az inspiráló képeket a megvalósításhoz, amit a „Családi irányítóközpont” nevű táblámon nézhetsz meg és megírtam ezt a bejegyzést, hogy összegezzem a látottakat.

 

# 1. Tartalom

Első lépésként azt kell eldöntened, hogy mik azok a dolgok, amelyek szeretnéd, hogy szerepeljenek az irányítóközpontodban.
Lehet az egy naptár, heti program családtagonként, napi teendők, menü tervező, bevásárlólista, számlák, kulcsok, óra, lámpa, stb. Szükség lehet a közelben egy írófelületre, ahol a feljegyzéseidet elkészíted. De szóba jöhet még egy polc is, ahol olyan holmikat tárolhatsz, amelyeket nem szeretnél felfüggeszteni (dobozok, dísznövények, mobiltelefon, stb.).

fotó: Pottery Barn

# 2. Keress egy alkalmas helyet

Az irányítóközpontnak keress egy helyet a lakásban, ami elég forgalmas, de még sincs szem előtt, ha meglátogat valaki. Lehet ez egy szabad falfelület a közlekedőben, vagy a konyhaszekrény oldala, esetleg egy szekrény ajtajának belső fele. Nézz körül otthon és olyan helyet keress, ahol minden elfér, hisz csak így van értelme egyáltalán létrehozni egy ilyen központot.

fotó: tipsaholic.com

# 3. Tervezd meg

Most, hogy már tudod, mint szeretnél és azt is, hogy mindehhez mekkora a helyed, ideje megtervezni a design-t. Gondold át, hogy a különböző témákat milyen, és mekkora eszközökön (tábla, polc, doboz) fogod szerepeltetni. Ha mindezzel megvagy, akkor jön a szórakoztató rész: böngéssz az interneten és nézd meg mások milyen családi irányítóközpontokat hoztak létre. Válogasd ki azokat, amelyek nálatok is működnének.

fotó: BuzzFeed

# 4. Beszerzés

Az igényeidtől függően szükség lehet képkeretekre, parafa táblára, kampókra, mágnesekre, filctollakra, jegyzetfüzetekre, dossziékra, dobozokra, stb. De nem kell mindent drágán a boltból beszerezned. Ha használod a fantáziád, sok mindent megoldhatsz saját kezűleg újrahasznosítva a haszontalan, kidobásra ítélt tárgyakat.

fotó: blog.thecelebrationshoppe.com

# 5. Próba

Akárcsak a képkeretek elrendezésénél, az irányítóközpont összeállításánál is nagy hasznát veszed, ha a falra kerülő dolgaidat kivágod újságpapírból is azokat a kívánt helyen tetszésed szerint rendezed. Ezzel biztosan minden el fog férni, tudod tartani közöttük az azonos távolságot és a szemnek is harmonikus elrendezést tudsz létrehozni. Miután eldőlt mindennek a helye, jöhet a fúrás-faragás. Néhány szög és csavar segítségével rögzítsd a helyükre a tárgyakat, amelyek így együtt már nem közönséges tárgyak, hanem a szuper családi irányítóközpontod részei.

fotó: onecreativehousewife.com

+1: Használd!

Most, hogy már létrehoztad, már csak használnod kell az irányítóközpontod, hogy valóban betöltse a szerepét.

 

Ha te is kedvet kaptál, hogy az életed kicsit (vagy nagyon) szervezettebb legyen, de szükséged lenne további ötletekre, nézd meg a Pinterest táblámat, ahová számos fotót gyűjtöttem, hogy könnyebb legyen eldönteni, milyen legyen a saját, egyedi, családi irányítóközpontod.
Neked van már egy irányítóközpont otthon? Szeretném ha megmutatnád! Fotózd le, töltsd fel a Facebook oldalamra és mond el, mennyire vált be.
Jó szerencsét!

 

Répássy Inci

 

főcím fotó: www.apartmenttherapy.com
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Filament.io 0 Flares ×

Kapcsolódó bejegyzések

Humanilla a közösségi médiában

HÍRLEVÉL

ÖNFEJLESZTŐ E-KURZUS
HA KELL EGY KIS BIZTATÁS...
Hasznos tanácsok, praktikus ötletek hetente
+ hétvégi blogösszefoglaló, hogy
ne maradj le semmiről.

Igen, szeretnék feliratkozni a humanilla.hu weboldal hírlevelére.

Back to Top

EL NE FELEJTSD LETÖLTENI AZ AJÁNDÉKOKAT!