AZ ÚJÉVI FOGADALMAK ELÉ

AZ ÚJÉVI FOGADALMAK ELÉ

AZ ÚJÉVI FOGADALMAK ELÉ

AZ ÚJÉVI FOGADALMAK ELÉ bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
2 Flares Filament.io 2 Flares ×

 

Szeretem az év kezdetet. Januárban lecseng a karácsony miatti készülődés, visszatér minden a megszokott kerékvágásba és már érezhető, hogy kezdenek hosszabbodni a nappalok. Ugyanakkor az év kezdetét mindig belengi az újdonság varázsa. Valahogy úgy érzem, tiszta lappal vághatok neki és valami izgalmas van a láthatáron. Az újév, az újrakezdés inspirálóan hat rám. Azt jelzi, hogy megváltoztathatom a régit és valami újba kezdhetek. Minta egy új esélyt kapnék, egy lehetőséget a változásra, valami újdonságra, valami másra.

De nyilván nem csak én vagyok ezzel, és mások is potenciális lehetőséget látnak januárban az újrakezdéshez, hiszen ehhez az időszakhoz kötődik az újévi fogadalmak hagyománya. Sokan minden év elején egyre-másra teszik az újévi fogadalmakat, de a kezdeti lelkesedés tüze szalmaláng természetűnek bizonyul és többnyire néhány hét után elhamvad a fogadalmakkal együtt.

Akár kisebb változásokat fontolgatsz, vagy nagy horderejű projektek megvalósítására készülsz 2016-ban, a következő néhány tényezőt vedd figyelembe, az újévi fogadalmak összeállításánál, hogy sikeres legyen az előttünk álló új esztendő számodra.

 

#1 TEGYÉL RENDET!
Bármekkora az újévi fogadalmak listád és bármekkora változásra is készülsz az új évben, egy nagyon fontos dolgot mindenképp meg kell tenned. Mégpedig ezt: vágj rendet magad körül. Na, nem pont a nagytakarításra gondolok! (de ha épp arra van szükséged, akkor ne késlekedj, elő a porszívót!) Sokkal inkább gondolok arra, hogy rendezd el a feladataidat mielőtt újakba fognál. Zárd le a folyamatban lévő ügyeidet, vagy szabadulj meg azoktól, amelyek túl sok időt és energiát rabolnak el tőled, és kevésbé hasznosak a számodra.

 

#2 TŰZD KI A CÉLJAIDAT!
Az újévi fogadalmakkal kapcsolatban azt javaslom, kezdetnek állíts fel magad elé egy sor elérhető mini-célt, amit meg lehet valósítani anélkül, hogy drámai módon életmódot változtatnál, vagy túl nagy anyagi áldozatot követelne tőled. A kis célok kis eredményeket hoznak, de annál jobban növelik a lelkesedésed és a magabiztosságod, hogy nagyobb célokat is kitűzhess magad elé.

 

#3 HATÁROZD MEG A FONTOSSÁGI SORRENDET!
Vedd számba a 2016-ra összeállított újévi fogadalmak listádat, a kitűzött céljaidat és állítsd azokat fontossági sorrendbe. Ha igazán komolyan veszed az elhatározásaidat, rendezd havi bontásba a megvalósításhoz szükséges feladatokat és jegyezd fel azokat egy naptárba. Így biztosan nem fogsz megfeledkezni egyetlen teendődről sem és folyamatosan ellenőrizheted a haladásod, kipipálhatod az elért eredményeidet, amelyekből újabb és újabb erőt meríthetsz.

 

#4 LÉGY KÖVETKEZETES!
Ha tényleg komolyan gondolod a fogadalmaidat, akkor vedd úgy őket, mint egyfajta ígéreteket, amelyeket magadnak tettél. S ha ez így van, akkor állhatatosan kövesd a magad számára kijelölt utat, mert csak így érhetsz célba. Kellő kitartással és szívóssággal a legvadabb álmaidat is valóra válthatod.

 

#5 GONDOLJ MAGADRA!
Miközben le sem veszed a tekinteted a céljaidról, ne feledkezz meg önmagadról sem! Talán ellentmondásnak tűnik, de egyetlen cél sem ér annyit, hogy közben kizsigereld magad. Ahogy mondani szokták; első az egészség, mert ha egészség van, akkor bármi lehet. Viszont ha nincs, akkor semmi sincs. Szóval a nagy igyekezetben gondolj a pihenésre, a feltöltődésre, a szórakozásra is!

 

Ha úgy döntesz, hogy leszámolsz a frusztrációval és a zűrzavarral magad körül, akkor vedd kezedbe az irányítást! Ez a munkafüzet segít a dolgok mélyére ásni, így meg tudod változtatni a gondolkodásmódod, hogy végül változtathass az egész életeden. A valódi változás ugyanis a gondolkodásmódban történik. Ugyanis ha egyértelmű a számodra, hogy ki vagy, mit csinálsz, miért csinálod, és mit akarsz igazán az élettől, sokkal könnyebben célba érhetsz és nem teszel fölösleges kitérőket. Az ilyen vargabetűk is rejthetnek magukban rengeteg tapasztalatot, de jelentősen hátráltathatnak is abban, hogy megvalósítsd azt, amit igazán szeretnél, ami te vagy. Ezt gyakran nem könnyű kitalálni, de ez a munkafüzet segítségedre lehet ebben.

Letölthető ajándék: ÉvFordulóPont - inspirációs, önfejlesztő munkafüzet

Jó szerencsét!

Répássy Inci

2 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 2 Filament.io 2 Flares ×

Kapcsolódó bejegyzések

Humanilla a közösségi médiában

HÍRLEVÉL

ÖNFEJLESZTŐ E-KURZUS
HA KELL EGY KIS BIZTATÁS...
Hasznos tanácsok, praktikus ötletek hetente
+ hétvégi blogösszefoglaló, hogy
ne maradj le semmiről.

Igen, szeretnék feliratkozni a humanilla.hu weboldal hírlevelére.

Back to Top

EL NE FELEJTSD LETÖLTENI AZ AJÁNDÉKOKAT!