AZ ÖNÉLETRAJZ SZEREPE

AZ ÖNÉLETRAJZ SZEREPE

AZ ÖNÉLETRAJZ SZEREPE

AZ ÖNÉLETRAJZ SZEREPE bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
4 Flares Filament.io 4 Flares ×

Az álláskeresés során az önéletrajz az egyik legjelentősebb dokumentum, hiszen a munkáltatók ez alapján döntenek arról, hogy behívják-e az adott személyt állásinterjúra. Ez az egyik és gyakran az egyetlen kommunikációs csatorna az álláspályázó számára. Egyfajta belépőként szolgálhat a leendő céghez. Egyáltalán nem mellékes tehát, hogy hogyan van megírva, mit tartalmaz, milyen benyomást kelt a kiválasztást végző szakemberekben.

Ahhoz, hogy az önéletrajz betöltse a szerepét, a megírása előtt nem árt tisztában lenni azzal, hogy valójában mi is egy önéletrajz feladata. Mi az, amit közvetít? Milyen célt szolgál? Nem, nem csak a szakmai életútra vonatkozó száraz adatok gyűjteménye! Annál sokkal több! S hogy milyen információkat hordoz magában egy önéletrajz, arra álljon itt ez a néhány példa.

 

Az önéletrajz maga az első benyomás.

Az önéletrajz egyfajta bemutatkozás. A pályázó szándékától függően bizonyos képet fest az illető személyiségéről. A külalak, a szerkesztés, a használt színek, a papír minősége, a fogalmazás módja, egyszóval a stílusa alapján a szemlélőben kialakul egy kép az adott személyről.

 

Az önéletrajz a személyiség előfutára, közbenjár a pályázó érdekében.

Az önéletrajz megjelenése, tartalma egyfajta ajánlásként is szolgál. Olyan, mint egy jó barát, egy szakmai mentor, aki hírt ad a potenciális jelölt létezéséről és még szól is néhány jó szót az érdekében.

 

Az önéletrajz magában foglalja a tanulmányokra vonatkozó információt.

Azt hivatott megmutatni, hogy az egyes iskolákban, tanfolyamokon a pályázó milyen képzéseken vett részt, milyen végzettségeket szerzett. Az iskolákban, képző helyeken elsajátított ismeretek, tudás szolgáltatja az alapot a szaktudáshoz.

 

Az önéletrajz….

Van még néhány jellemzője. Ha érdekel a többi is és szeretnél még hasznos tanácsokat kapni az önéletrajz írásához, akkor regisztrálj és töltsd le az ingyenes tanulmányt:

letoltes_gomb

Jó szerencsét!

Humanilla_nevalairas

Ez tetszik. Ajánlom az ismerőseimnek is.

 

4 Flares Twitter 1 Facebook 1 Google+ 2 Filament.io 4 Flares ×

Kapcsolódó bejegyzések

Humanilla a közösségi médiában

HÍRLEVÉL

ÖNFEJLESZTŐ E-KURZUS
HA KELL EGY KIS BIZTATÁS...
Hasznos tanácsok, praktikus ötletek hetente
+ hétvégi blogösszefoglaló, hogy
ne maradj le semmiről.

Igen, szeretnék feliratkozni a humanilla.hu weboldal hírlevelére.

Back to Top

EL NE FELEJTSD LETÖLTENI AZ AJÁNDÉKOKAT!