AUGUSZTUSI KOMBIRUHATÁR

AUGUSZTUSI KOMBIRUHATÁR

AUGUSZTUSI KOMBIRUHATÁR

AUGUSZTUSI KOMBIRUHATÁR bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Az augusztusi ruhatár összeállításánál a Chanel stílus jegyeit tartottam szem előtt. Ezzel tisztelegve a divattervezőnő előtt 1883. augusztus 19-i születésnapja alkalmából.

A Mademoiselle, ahogy a környezete szólította, örök érvényű, egyedi stílust teremtett. Célja a nők számára kényelmes, szolid elegancia megteremtése volt. Éppen ezért örökre leszámolt a kényelmetlen fűzővel, az agyondíszített és túlcicomázott kellékekkel, a hatalmas kalapokkal és nehéz anyagokkal. A női ruhatár összeállításánál elsőként alkalmazta az akkor kizárólag férfiviseletként szereplő tweed és a gabardin szöveteket, és a laza hurkolt anyagokat; kötött kelméket, jersey-t.

Sajátos stílusjegyei:

  • Kardigánt, pulóvert álmodott a nőknek.
  • A nadrágot, az addig kizárólag férfi ruhadarabot a női gardrób szerves részévé tette.
  • Az addig lenézett bizsut valódi ékszerekkel vegyítette. Egyszerű vonalvezetésű ruháit különböző hosszúságú gyöngysorokkal dúsan díszítette.
  • Nevéhez fűződik a „kis fekete” tubusruha.
  • A fekete orrú, bézs színű pántos cipő, ami optikailag kisebbítette a lábat.
  • Tweed anyagból készült, gallér nélküli, kerek nyakkivágású, eltérő színnel szegélyezett dobozkabát és a hozzá tartozó, térdig érő ceruzaszoknya.

A fentieket szem előtt tartva az augusztusi összeállítás a sötétként és a nyersszín köré szerveződik. A központ a klasszikusnak számító tubursuha elegáns pezsgő színben sötétként szegéllyel a nyakánál. A testre simuló szabás kiemeli a karcsú alakot, szinte mindenkinek jól áll. Hűvösebb reggeleken, vagy légkondicionált helyiségben mind a hosszított kék kardigán, mint a vajszínű rövidebb darabbal jól mutat. Elegáns kiegészítője a fekete orrbetétes szandálcipő.

Az egyenes szabású, sötétkék halásznadrág mindegyik felsővel remekül kombinálható. A ceruzaszoknya szintén jó választás lehet irodai környezetben. Semleges színével és szabásvonalával szintén a legtöbb alakon jól mutat és bármilyen színnel kombinálható.

A ruhatár darabjainak mindegyike kényelmes, elegáns megjelenést biztosít a viselőjének.

A kombinációkat ITT nézheted meg.

Humanilla_blog_alairas

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Filament.io 0 Flares ×

Kapcsolódó bejegyzések

Humanilla a közösségi médiában

HÍRLEVÉL

ÖNFEJLESZTŐ E-KURZUS
HA KELL EGY KIS BIZTATÁS...
Hasznos tanácsok, praktikus ötletek hetente
+ hétvégi blogösszefoglaló, hogy
ne maradj le semmiről.

Igen, szeretnék feliratkozni a humanilla.hu weboldal hírlevelére.

Back to Top

EL NE FELEJTSD LETÖLTENI AZ AJÁNDÉKOKAT!