ALAPRUHATÁR: 1 SZOKNYA, 7 STÍLUS

ALAPRUHATÁR: 1 SZOKNYA, 7 STÍLUS

ALAPRUHATÁR: 1 SZOKNYA, 7 STÍLUS

ALAPRUHATÁR: 1 SZOKNYA, 7 STÍLUS bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
2 Flares Filament.io 2 Flares ×

A mai bejegyzést egyetlen ruhadarab köré építettem. Az szeretném megmutatni, mennyire sokoldalúan kihasználható egy klasszikus, lefelé enyhén szűkülő, néhány centivel a térd alatt végződő, szürkéskék árnyalatú farmerszoknya. Mivel a különböző stílusokban jól teljesít, ezért az alapruhatár nélkülözhetetlen darabja.

 

KLASSZIKUS

A szoknyát itt hagyományos elemekkel vegyítettem. A piros, fehér, fekete: klasszikus színkombináció. A pöttyös szintén vissza-visszatérő eleme a divat világának. A blúz enyhén karcsúsított, a derék vonalát a széles, elöl keskeny öv hangsúlyozza. Ez jó megoldás lehet annak, aki ülőmunkát végez, mert nem kell attól tartania, hogy az övcsat egész nap a gyomorszájába mélyed. A blúz magasan záródó gallérjához vidám részlet a női csokornyakkendő. A bokacsizma hegyes orra elegáns, magassága egész nap kényelmes viselet. A mintázata egy kis játékosságot visz a megjelenésbe. Az egyre hűvösebb napokon kellemesen melegít a piros, dupla gombolású, gyapjúszállal kevert kabátka. „A” vonalú szabása karcsú megjelenést és kényelmes járást biztosít. Katonai jellegét a sapka finoman hangsúlyozza. A kiegészítők is az alapszíneket tükrözik vissza. A piros táskában akár egy dosszié is elfér.

 

ÜZLETI

Ennél az összeállításnál a visszafogott színek és az egyszerű szabásvonalak miatt kifogástalan megjelenést biztosítanak akár egy üzleti tárgyalásra is. A ropogós fehér ing magasan záródó, merev gallérját jól ellensúlyozza a karcsúsított szabásvonal. A derék vonalát a szoknya övbújtatóiba fűzött galambszürke bőröv hangsúlyozza. A hivatalos megjelenést tovább erősíti a galambszürke blézer. Nőiessé a sálgallér teszi. A kiegészítők mindegyike visszafogott, összhatásában harmonikus, elegáns, de visszafogottan nőies megjelenést biztosít. A sál és a fülbevaló meggypiros színe finom részlet, ami nem tereli el a figyelmet a megbeszélésről.

 

 

 

 

 

VÁROSI

A farmerszoknya ebben az esetben a hétköznapi, városi ruhatár alapja. Jól illik hozzá a mély lila, vékony kötött anyagból készült pulcsi. Csinos részlet az érdekes nyakkivágás és a saját anyagából készült öv. Masnira kötve fiatalos, nőies részlet. Elmaradhatatlan a farmerdzseki, de más árnyalatban, mint a szoknya! A lila-türkizkék mintás kendő kellemes viselet hűvösebb reggeleken és üde színfoltja a sötétebb árnyalatú összeállításnak. A fülbevaló hasonló színeivel és csillogásával hívja fel magára a figyelmet. A magas sarkú, telitalpú sportos bőrcipő kényelmes akár az egész napos ügyintézés, vásárlás során. A táska zsebei rengeteg iratot és női holmit elnyelnek.

 

 

EXTRAVAGÁNS

A visszafogott szoknya ez esetben kiváló alapja a harsány színeknek. A türkizkék blúz nyakát több soros extra fodor teszi feltűnővé. A kiwizöld gyapjúkabát kellemesen puha és meleg. A hiányzó napsütést remekül pótolja a bohókás narancspiros műszőr gallér, öv és táska. Ezek még a legborúsabb szürke hangulatot is elűzik. Feltűnő kiegészítők a díszes, strasszos fülbevaló és a feltűnő színekben pompázó, magas sarkú, telitalpú topánka.

 

 

 

 

 

 

DÖGÖS

A visszafogott szoknyát megvadítottam egy kicsit. A hatást a telt, őszi színek, mint a mélyvörös és a karamell, a bőr és az állatminta sugallják. A háromnegyedes ujjú, vékony kötött pulóver elől keresztben rafinált hajtásokkal hangsúlyozza a karcsú derékvonalat. Telt, vörösborra emlékeztető színe a magas sarkú, velúrbőr bokacsizmában köszön vissza. A karamellszínű bőrdzseki ún. motoros fazonja tovább „vadítja”  az összképet. A táska a kabátka jellegét hangsúlyozza. A kiegészítők borostyán-fekete színei a telt tónust, míg ocelot mintája a vadállatias színezetet fokozzák.

 

 

 

ROMANTIKUS

A romantikus jelleget elsősorban a puha angóra pulcsi nagyméretű, buja virágmintája képviseli. További finom részlet a balerinacipő masnija, a nyaklánc és fülbevaló gyöngyeinek kerekdedsége és a táska bugyor jellege. Mindez pedig csupa-csupa pink! Nőies és feltűnő stíluskísérő a vállon lazán átvetett, pihe-puha, csipkézett szegélyű pelerinkendő szintén pinkben.

 

 

 

 

 

SPORTOS

Hosszabb utazásra, kirándulásra, de egyéb szabadidős programra is kiválóan bevethető a már jól ismert szoknya sportos kiegészítőkkel. A fűzöld pamut pulcsi nemcsak meleg, de kényelmes is. Az elejét díszítő, nagyméretű minta narancs színeivel harmonizálnak a kiegészítők, mint a kényelmes sportcipő, a hűvös szél ellen védő kendő és baseball sapka, valamint a hasznos karóra. Melegítő réteget a vastag, csavart mintával díszített, cipzárral záródó kötött kardigán biztosít. Magasított gallérja a fázósak kedvencévé teheti. A táska ez esetben nem lehet más, mint a kezeket szabadon hagyó, virágmintás steppelt hátizsák, ami nemcsak az iratokat, de az egész napi elemózsiát is képes elnyelni.

 

Nekem ezek az öltözködési stílus irányzatok jutottak eszembe. Biztosan számtalan variációban lehetne még felvonultatni az egyszerű farmerszoknyát, ami vitathatatlanul az alapruhatár nélkülözhetetlen darabja. Bevallom, én mindegyik itt látható változatot szívesen viselném.

Neked melyik összeállítás tetszik a legjobban?

 

A képeket megnézheted a Pinterest táblámon ITT.

 

Humanilla_blog_alairas

2 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 2 Filament.io 2 Flares ×

Kapcsolódó bejegyzések

Humanilla a közösségi médiában

HÍRLEVÉL

ÖNFEJLESZTŐ E-KURZUS
HA KELL EGY KIS BIZTATÁS...
Hasznos tanácsok, praktikus ötletek hetente
+ hétvégi blogösszefoglaló, hogy
ne maradj le semmiről.

Igen, szeretnék feliratkozni a humanilla.hu weboldal hírlevelére.

Back to Top

EL NE FELEJTSD LETÖLTENI AZ AJÁNDÉKOKAT!