ALAPRUHATÁR: KOSZTÜM

ALAPRUHATÁR: KOSZTÜM

ALAPRUHATÁR: KOSZTÜM

ALAPRUHATÁR: KOSZTÜM bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Talán senkinek nem okoz nehézséget úgy tekinteni a ruházatra, mint a személyes önkifejezés egyik eszközére. A ruházat nem csupán praktikus szerepet tölt be: melegít és véd, de a viselőjéről is fontos információkat közvetít. A megjelenés jelentős véleményformáló tényező. Az első benyomás során kulcsfontosságú, mert hozzájárul ahhoz a képhez, amit az illető önmagáról szeretne kialakítani. Éppen ezért fontos, hogy a ruhák valóban a viselőjük jellemét fejezzék ki.

A személyiséghez nem illeszkedő ruházattal hamar le lehet bukni. Az ugyanis pillanatok alatt észre vehető, ha valaki nem tud viselni egy ruhát, ha feszélyezve érzi magát benne. A saját stílusú ruhatár kialakításánál éppen ezért elengedhetetlen a reális önismeret.

S ha már a ruhatárnál tartunk, ki ne szeretne egy, a személyiségéhez, életviteléhez tökéletesen illeszkedő alapruhatárat?

 

De mi az, hogy alapruhatár?

Az alapruhatár tulajdonképpen egy személyes kollekció. A minden igényt kielégítő alapruhatár a következő jellemzőkkel rendelkezik:

  • Alapvető ruhadarabokat tartalmaz.
  • A ruhadarabok prémium minőségűek.
  • Teljes mértékben figyelembe veszi az illető testalkatát és ahhoz illeszkedik.
  • A szabásvonalaknál a klasszikus fazont követi.
  • Minden egyes darab ugyanazon színsémához tartozik.
  • Az egyes darabok változatosan kombinálhatók egymással
  • Kevés alapdarabbal is változatos megjelenést biztosít.
  • Nagy hangsúlyt fektet a kiegészítőkre.

Mindezek a jellemzők teszik lehetővé a korszerű, időtálló, ugyanakkor divatos ruhatár megteremtését.

Ilyen klasszikus alapdarabnak számít a kosztüm. A kosztüm hagyományosan blézerből és szoknyából áll, de jó választás a blézer mellé a nadrág annak, aki nem szeret szoknyát viselni. Még több kombinációs lehetőséget nyújt a három részes kosztüm.

A színek tekintetében érdemes a személyes színskála egyik alapszínét választani. Ezzel a megoldással a kosztüm tökéletes kerete lehet a többi ruhadarabnak.

A mai példához egy fekete színű, klasszikus fazonú kosztümöt választottam. A blézer karcsúsított, két gombbal záródó. A hajtókája sem nem széles, sem nem keskeny. A zsebfedők és az eleje lekerekített. A hozzá való szoknya térd fölött végződő, egyszerű szabású ceruzaszoknya.

A színét tekintve nem gondolom, hogy a fekete lenne az alap. Sokkal inkább a saját színskálájából válasszon alapszínt mindenki. A nyár és a tél színskálájába harmonikusan illeszkedik a fekete. A tavasz és az ősz esetében már kevésbé. Ennek a két színskálának az alapja sokkal inkább lehetne a csokoládébarna, vagy a grafitszürke.

HIVATALOS ALKALOMRA A világoskék, egyszerű ingblúz és a zömében fekete kiegészítők szolid összképet nyújtanak. Ez az összeállítás üzleti megbeszélésen, állásinterjún, esetleg vizsgán teljesen elfogadható.

 

DÉLUTÁNI PROGRAMHOZ. Art deco hatású a következő összeállítás, ami a színválasztás és az olyan apró részletek, mint a zsabós blúz, a bubi kalap, vagy a kontrasztos betétes cipő és táska miatt érződik. Délutáni programhoz kiállítás megnyitóra, előadásra, osztálytalálkozóra ideális.

 

RANDIRA A fekete mellett a ciklámen csak úgy ragyog. Ez az üde és feltűnő szín igazán nőies. Ezt a vonalat erősíti a puha, fodros kendő, a lekerekített, csillogó fülbevaló, a velúrbőr bokacsizma vékony, közepesen magas sarokkal és a hegyesedő orrész, valamint a kifejezetten csajos, kis méretű ridikül. A pöttyös óraszíjról már nem is beszélve. Ez az összeállítás kifejezetten randira, egy cukrászdába, vagy moziba lehet nyerő.

 

IRODAI VISELETKÉNT A piros feketével remek párost alkotnak. A fekete komorságát a piros élénksége ellensúlyozza. A piros blúz egyetlen dísze a nyakában lévő masni. A piros szín visszaköszön még a tűsarkú bokacsizmán, a lekerekített lakk táskán, és a fülbevalókon. Az élénk színt tompítja a fekete-fehér ocelot mintás selyemfényű, erősen karcsúsított mellény, aminek mintája a sálon is vissza-köszön. Az amolyan titkárnős, tanító nénis hangulat irodai környezetben tökéletesen megállja a helyét.

 

ESTI, ALKALMI MEGJELENÉSHEZ. A fekete egy kis ezüstös csillogással egyértelműen alkalmivá teszi a klasszikus kosztümöt. A szürke selyem felső dúsan redő-zött, lágy esése lágyítja a fekete kosztüm szigorúságát. Kifejezetten alkalmi kiegészítőnek számít az ezüst színű selyemsál, a latex harisnyanadrág, a csillogó felületű körömcipő és az ezüst borítéktáska. Ez az összeállítás esti programokhoz: színházi előadáshoz, különleges vacsora meghíváshoz illik.

 

CSALÁDI ÜNNEPEKRE. A fekete fehérrel abszolút klasszikusnak számít. Itt a fehér blúz fazonja a rendhagyó; a derekát széles, ráncolt betét karcsúsít-ja. Szuper nőies kiegészítője a fekete-fehér ocelot mintás kendő, és a nagy mintás csipke harisnya. A fehér magas sarkú, se-lyemfényű körömcipő masni dísze az aprócska ridikülön is visszaköszön. Az összkép egy hófehér, puha, gyapjú pelerinnel tel-jes. Családi események alkalmával, mint amilyen a keresztelő, ballagás, házassági évforduló egyaránt bevethető.

 

Az alapruhatár következő darabja az egész ruha lesz. (március 17-én keresd az oldalon!)

Jó szerencsét!

Répássy Inci

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Filament.io 0 Flares ×

Kapcsolódó bejegyzések

Humanilla a közösségi médiában

HÍRLEVÉL

ÖNFEJLESZTŐ E-KURZUS
HA KELL EGY KIS BIZTATÁS...
Hasznos tanácsok, praktikus ötletek hetente
+ hétvégi blogösszefoglaló, hogy
ne maradj le semmiről.

Igen, szeretnék feliratkozni a humanilla.hu weboldal hírlevelére.

Back to Top

EL NE FELEJTSD LETÖLTENI AZ AJÁNDÉKOKAT!