A NEKRO-GRAFOLÓGIA IGAZI KURIÓZUM

A NEKRO-GRAFOLÓGIA IGAZI KURIÓZUM

A NEKRO-GRAFOLÓGIA IGAZI KURIÓZUM

A NEKRO-GRAFOLÓGIA IGAZI KURIÓZUM bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
3 Flares Filament.io 3 Flares ×

A grafológia alkalmazásának talán legkülönlegesebb területe az ún. nekro-grafológia, vagy más néven történeti grafológiaként ismertté vált irányzat. Ez a kézíráselemzésnek az a speciális területe, amelyik olyan személyek kézírásának vizsgálatára irányul, akik már nincsenek az élők sorában. Igazán különleges élményt nyújthat egy már rég nem élő rokon, vagy barát esetében, akit a grafológus – még ha kis időre is – de élővé tud varázsolni a kézírása alapján. Kézzel fogható közelségbe kerülhetünk olyan felmenőinkkel, akikkel személyesen nem találkozhattunk. Éppen ezért nem kérdés, hogy micsoda felbecsülhetetlen értéket képvisel egy fennmaradt levél, feljegyzés, vagy a nagyi receptes füzete.

A grafológus szemében akár több száz évvel korábban papírra vetett betűk is megelevenítik írójuk személyiségjegyeit. Segítségével látótávolságon belülre kerülhetnek az illető szellemi-lelki folyamatai, amelyeket az írás pillanataiban megélt. Hatására feltárulhatnak addig érthetetlen cselekedetei, viselkedése hátterében meghúzódó személyes indítékok. Ez által lehetővé válik, hogy belátással és megértéssel viszonyuljunk a másik emberhez, hogy ítélkezés nélkül elfogadjuk őt.

Különösen nagy jelentősége lehet a személyiség feltárás eme módjának a történelemtudomány számára. A grafológiai vizsgálat révén sokféle, máig tisztázatlan, rejtélyes esemény megválaszolásához juthat közelebb a múlt történéseinek kutatója. Rávilágíthat a történelmi események és az azokban szerepet vállaló emberek jelleme közötti kapcsolatra.

Deák Ferenc aláírása

De nem csak történelmi személyek, vagy politikusok, hanem kutatók, közismert emberek, művészek fennmaradt kézírásainak elemzése is számos meglepetést tartogathat az utókor számára. Az ő személyiségük mélyebb megismerése érdekes adalékul szolgálhat az illető életrajzához, döntéseinek, művészetének megértéséhez. Ezzel történészek, művészet- és irodalomtörténészek, kutatók feltáró munkájához járulhat hozzá különleges és érdekes, addig ismeretlen információval.

Ám a nem mindennapi megbízatás sokkal nagyobb körültekintésre szólítja fel a grafológust. A vizsgálat során szigorúan csak a kézírásban rögzült jellemzőkre hagyatkozhat. Munkáját minden egyéb értesülés kizárásával kell végeznie. Különösen igaz ez a történelmi, vagy közismert emberek esetében. Az írásfejtő szakember csakis akkor őrizheti meg hitelességét, ha a grafológusi szakmai ismereteit és kompetenciahatárait betartva, igyekszik a kézírásból kiolvasható jellemzőket és csakis azokat a lehető legpontosabban feltárni. Ennek különösen akkor van jelentősége, amikor egy olyan személy jellemzéséről van szó, aki már nem tudja megvédeni magát.

Reményeim szerint a grafológiai vizsgálat újabb ágának ismertetésével sikerült közelebb vinnem ezt a nagyszerű tudományt mindannyiótok szívéhez.

 

Jó szerencsét!

Répássy Inci

 

 

A grafológiáról még többet olvashatsz itt:
Önismereti módszerek: grafológia
Etikett: Grafológia és bizalom

3 Flares Twitter 1 Facebook 0 Google+ 2 Filament.io 3 Flares ×

Kapcsolódó bejegyzések

Humanilla a közösségi médiában

HÍRLEVÉL

ÖNFEJLESZTŐ E-KURZUS
HA KELL EGY KIS BIZTATÁS...
Hasznos tanácsok, praktikus ötletek hetente
+ hétvégi blogösszefoglaló, hogy
ne maradj le semmiről.

Igen, szeretnék feliratkozni a humanilla.hu weboldal hírlevelére.

Back to Top

EL NE FELEJTSD LETÖLTENI AZ AJÁNDÉKOKAT!