A KIVÁLASZTÁS MÓDSZEREI 4.: STRESSZINTERJÚ

A KIVÁLASZTÁS MÓDSZEREI 4.: STRESSZINTERJÚ

A KIVÁLASZTÁS MÓDSZEREI 4.: STRESSZINTERJÚ

A KIVÁLASZTÁS MÓDSZEREI 4.: STRESSZINTERJÚ bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

A kiválasztási folyamat egyik eleme az ún. stresszinterjú, amikor az interjúztatók szándékosan kényelmetlen, feszült helyzetet teremtenek. Ezzel próbálják letesztelni a jelöltek frusztráció tűrését. Amennyire én látom azért ez hazai viszonylatban nem túl elterjedt gyakorlat, mivel a hatékonyságáról megoszlik a szakemberek véleménye.

De miről is van szó?

Minden embernek van egy saját, személyre szabott erkölcsi, érzelmi miliője, amiben jól érzi magát. Nevezhetjük ezt komfortzónának, vagy ingerküszöbnek is. Attól függően, hogy ez kinek milyen mértékű és irányú, úgy reagál a különböző erősségű zavaró tényezőkre. Van, akinek a megszokott reggeli készülődés meghatározza az egész napját. Van, aki szinte élvezi, ha a dolgok percről percre változnak körülötte. Emezt a változás, amazt az egyhangúság frusztrálja. A reagálásaink tehát azok, amelyek befolyásolják, hogy egy adott helyzetben hogyan érezzük magunkat, mennyire tudunk koncentrálni, higgadtak maradni. Az pedig, hogy kiben mi váltja ki a stresszt, csakis az egyéntől függ. Attól, hogy mi az a körülmény, amit még tud kezelni, és mi az, amivel nem tud mit kezdeni, aminek nem tud megfelelni. Vagy a váratlansága miatt blokkol le az illető, vagy azért, mert úgymond „elevenjére” tapintottak; érzékeny pontja, vagy egyszerűen nem tudja a helyes választ egy adott kérdésre és e miatt érzi rosszul magát.

A stresszinterjú azokat a válaszreakciókat hivatott vizsgálni, amelyeket a jelölt nyomás alatt produkál. Ezek a stressztűrés mellett érinthetik még a konfliktuskezelést, a problémamegoldást, a reklamáció kezelést és azt, hogy mindezt hogyan kommunikálja az illető. Vannak ugyanis olyan munkakörök, pozíciók, amelyeknél alapkövetelmény, hogy a dolgozó képes legyen úgy kezelni a kényelmetlen helyzeteket, hogy közben erkölcsileg és etikailag is megfelelő legyen. Hiszen mit ér az egyén erkölcsi, érzelmi diadala, ha közben egy több milliót érő ügyfelet veszít általa a cég?

Ha azon kapod magad, hogy egy stresszinterjún veszel részt, azon túlmenően, hogy megőrzöd a hidegvéred, eldöntheted, hogy belemész-e az adott helyzetbe, vagy sem. Mérlegeld, hogy mennyire fontos neked az adott állás, mennyit vagy hajlandó megtenni érte. A hangsúly itt a felismerésen van. A stresszinterjút ugyanis el kell különíteni az amúgy is kisebb-nagyobb szorongást keltő interjú helyzettől.

A másik fontos tudnivaló, hogy a stresszinterjú bonyolításának is megvannak a szabályai. Nem hangozhat el olyan kérdés, amely a pályázók nemi hovatartozására, vallási beállítódására, származására, politikai nézeteire, szexuális szokásaira, esetleg egészségi állapotára vonatkoznak. Az tehát nem megengedett, hogy az interjúztató szándékosan megalázza a jelöltet. Ha így éreznéd magad, akkor állj fel! Hiszen mi lehet a garancia arra, hogy munkatársként több tisztelettel bánnak majd veled?

Viszont nem érdemes túlzottan megsértődni, ha olyan szituációban ér kellemetlenség, amellyel az adott munkakörben nap, mint nap találkozhatsz. Valószínűleg csak egy tipikus helyzetet modelleztek számodra. Ez esetben azon kell elgondolkodnod, hogy valóban szeretnéd-e, tudnád-e csinálni az adott munkát napi nyolc órában?

 

Humanilla_blog_alairas

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Filament.io 0 Flares ×

Kapcsolódó bejegyzések

Humanilla a közösségi médiában

HÍRLEVÉL

ÖNFEJLESZTŐ E-KURZUS
HA KELL EGY KIS BIZTATÁS...
Hasznos tanácsok, praktikus ötletek hetente
+ hétvégi blogösszefoglaló, hogy
ne maradj le semmiről.

Igen, szeretnék feliratkozni a humanilla.hu weboldal hírlevelére.

Back to Top

EL NE FELEJTSD LETÖLTENI AZ AJÁNDÉKOKAT!