7 TIPP AZ ÖRÖMTELI MUNKAVÉGZÉSHEZ

7 TIPP AZ ÖRÖMTELI MUNKAVÉGZÉSHEZ

7 TIPP AZ ÖRÖMTELI MUNKAVÉGZÉSHEZ

7 TIPP AZ ÖRÖMTELI MUNKAVÉGZÉSHEZ bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
5 Flares Filament.io 5 Flares ×

Csapdában érzed magad, mert utálod a munkád és csak azért maradsz, mert kell a pénz? A munka az munka. Hiába győzködöd magad ezzel, minden reggel úgy ébredsz, hogy az összes porcikád berzenkedik az előtted álló 8 órától? Ki nem állhatod a kolléganőd süket dumáját? A főnököd heppjeit? A munka egyhangúságát? A legjobb lenne csapot-papot hátra hagyva már holnap felmondani és vissza se nézni soha többet. Valljuk be, nem mindenki dolgozik álmai munkahelyén. Ha te is közéjük tartozol, mégis hogyan tehetnéd elviselhetőbbé a jelenlegi munkádat, amíg rá nem találsz álmaid állására?

Íme 7 dolog, amit megtehetsz, hogy jobban érezd magad a munkahelyeden:

ELLENE-MELLETTE 

Amíg nem ismered a valódi okát annak, hogy miért tesz boldogtalanná a munkád, nem tehetsz ellene semmit. Azért, hogy tisztán láthass, szánj egy kis időt arra, hogy őszintén végig gondolod, mi az, ami zavar a jelenlegi munkahelyeden. A feladattal vagy elégedetlen? Nem értékelik eléggé az erőfeszítéseidet? A főnököddel, vagy a kollégáiddal nem tudsz kijönni? Esetleg a körülmények kellemetlenek számodra? Vegyél elő papírt, ceruzát és írj fel mindent, ami az eszedbe jut. De mielőtt bármit is leírnál, tedd fel magadnak a kérdést: a lehetőséget is látom, vagy csak a problémát?

A megoldás megtalálásának második lépése az, hogy megfogalmazod, milyen előnyeid származnak a jelenlegi munkádból. Érdekes a feladat? Jó a kollektíva? Kielégítő a fizetés? Elégedettek a munkáddal? Valamit biztosan találsz, ami jó érzéssel tölt el. Ezeket is írd fel a papírodra. A két listán végignézve már nem nehéz mérleget vonni, hogy a jelenlegi munkádnál mi az, ami ellene szól és mi az, ami mellette. Ha túl sok, vagy elviselhetetlen az ellene oszlop, akkor menekülj! De ha jelenleg nem tehetsz mást, fókuszálj azokra a dolgokra, amelyeket mellette szólnak.

 

INDÍTSD DERŰSEN A NAPOT!

Ha eleve bal lábbal, vagy kedvetlenül ébredsz – történjék bármi – az az egész napodat beárnyékolja. Amikor valaki rosszkedvű és elégedetlen, hajlamosabb védekező álláspontra helyezkedni, könnyedén megsértődik apróságokon és sokkal öntudatosabbá válik. Ezek a tulajdonságok viszont még inkább zaklatottsághoz, rossz közérzethez, békétlenséghez vezetnek. E helyett inkább ébredj vidáman és hagyj elég időt a készülődésre, a kapkodás csak ront a helyzeten. Szánj időt a nyugodt, tartalmas és finom reggelire. Közben hallgass serkentő rockot, funkyt, swinget, vagy amit szeretsz.

 

VIDÍTSD FEL A MUNKATERÜLETEDET 

Ha egy mód van rá, néhány aprósággal tedd kellemesebbé a munkahelyi környezetedet. Tegyél egy dús, vagy élénk színekben pompázó növényt az asztalodra. Válassz egy vidám csészét, amiből nap közben kortyolgathatod a teádat, kávédat. Egy kellemes illatú potpouri is jótékony hatással lehet a hangulatra. Akassz egy barátságos képet, vagy motiváló idézetet a falra, hogy amikor csak rá pillantasz, jobb kedvre derülj. Az unalmas irodaszereket cseréld le harsány színűekre. Nézz körül és ötletelj! Mi az a néhány dolog, amivel barátságosabbá teheted a munkahelyedet.

ESS TÚL RAJTA MIELŐBB! 

Ha egy mód van rá szervezd úgy, hogy a nemszeretem feladatokat vedd előre, így reggel, még frissen, energikusan túleshetsz rajtuk. Amennyiben az egész munkát nem szívesed végzed, akkor igyekezz a lehető legjobban, mielőbb elvégezni. Így is, úgy is meg kell csinálni. Akkor már jobb, ha beletörődsz és elvégzed, ahogy kell. Legalább csináld jól, hogy ne tudjanak belekötni! Nézd át újra az ellene-mellette listát. Biztosan nem találsz semmi elfogadhatót abban, amit csinálsz?

 

KEDVESKEDJ MAGADNAK 

Egy-két finom falattal, egy ízletes teával vagy kávéval dobd föl magad, ha már végképp nem bírod! Az ebédidőt használd kikapcsolódásra; ne az asztalod fiókjából fald be az otthonról hozott szendvicset. Helyette inkább keress egy félre eső helyet, vagy menj a szabadba sétálj, hallgass zenét, beszélj a szeretteiddel telefonon. Mindegy mit teszel, csak szállj ki a mókuskerékből arra a kis időre.

NE KESEREGJ! MOSOLYOGJ!

Minél több negativitást közvetítesz kifelé, annál több negativitást fogsz vissza kapni. Ennek tudatában határozd el magad, hogy többet nem keseregsz a munkád miatt és végleg befejezed a panaszkodást. A jogos panaszoddal fordulj olyanhoz, aki segíthet orvosolni. Ha erre nincs lehetőség, akkor tedd fel a pléh pofát. Azokat a kollégákat, akik továbbra is siránkoznak, kerüld el! Ne hagyd, hogy a környezeted lelombozzon! Nyafogás helyet inkább mosolyogj! Még ha nem is vagy kirobbanóan jó hangulatban, ha mosolyogsz, előbb-utóbb a hangulatod is felvidul és könnyebben átvészelheted a borongós időszakokat.

 

HAGYD A MUNKÁT A MUNKAHELYEN!  

Sem a mentális egészségednek, sem a magánéletednek nem tesz jót, ha „haza viszed” a munkát. Sem szó szerint, sem átvitt értelemben. Kíméld meg a családod és a barátaidat attól, hogy folyton a munkahelyi nehézségekkel traktálod őket. Amint letelt a munkaidőd válts át civil üzemmódra; ne vedd fel a munkahelyi telefonhívásokat, este, lefekvés előtt ne pillants rá a céges e-mailekre, stb. E helyett kapcsolódj ki, a figyelmedet pedig fordítsd kellemes, pihentető dolgokra.

 

S ha már annyira gyűlöletes a melód, utolsó jó tanácsként mit is mondhatnék, mint hogy mielőbb keress egy másik, jobb munkahelyet. Ehhez kívánok

 

Jó szerencsét!

 

Humanilla_nevalairas

5 Flares Twitter 2 Facebook 1 Google+ 2 Filament.io 5 Flares ×

Kapcsolódó bejegyzések

Humanilla a közösségi médiában

HÍRLEVÉL

ÖNFEJLESZTŐ E-KURZUS
HA KELL EGY KIS BIZTATÁS...
Hasznos tanácsok, praktikus ötletek hetente
+ hétvégi blogösszefoglaló, hogy
ne maradj le semmiről.

Igen, szeretnék feliratkozni a humanilla.hu weboldal hírlevelére.

Back to Top

EL NE FELEJTSD LETÖLTENI AZ AJÁNDÉKOKAT!